Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Big Lake Tiny-Boat EP Big Lake TinyBoat EP

Tracklist:
  1. A Travelling Man
  2. Suzanne
  3. The Unwinding
  4. Boat
  5. Winter's Lovesong

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 12 mei 2016, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Big Lake Tiny is een nieuwe alt.pop country band uit Eindhoven met daarin voor Indebanvan.nl een aantal bekende muzikanten. Zo staan van drummer Michel Geelen zijn band The Galactic Lo-Fi Orchestra al twee albums op de site. En van zanger Adrie Kauwenberg is zijn band Emotional Elvis meerdere keren op de playlist geëindigd van een van de radioprogramma’s van IndebanvanNL. Muzikale ervaring die beide heren meenemen op de eerste EP van Big Lake Tiny.

Ruim baan voor de lapsteel

In het openingsnummer ‘A Travelling Man’ gaat Big Lake Tiny rustig van start waarbij vooral de mooie gitaarsolo indruk maakt. Op ‘Suzanne’ is er ruim baan voor Kapperman op zijn lapsteel. De levenservaring klinkt duidelijk door in de vocalen van Adrie Kauwenberg en zo bouwt Big Lake Tiny door aan haar authenticiteit.

Sterk gitaarspel

Op ‘The Unwinding’ gaat het tempo omhoog. Ook hier vormt sterk gitaarspel weer de ruggengraat. Op ‘Boat’ laat Big Lake Tiny invloeden uit andere genres binnenvaren, de alternatieve Rock van REM bijvoorbeeld. Als Big Lake Tiny dat nog wat vaker doet kan de wens die zij in ‘Winter’s Lovesong’ uitspreken om op de radio gedraaid te worden nog wel eens uitkomen.1 Responses

Leave us a comment


  • Rob de Greeuw on

    We zijn benieuwd naar jullie mening over de EP.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.