Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Brockhampton-The Saturation Trilogy BrockhamptonThe Saturation Trilogy

Tracklist:
 1. HEAT
 2. GOLD
 3. STAR
 4. BOYS
 5. 2PAC
 6. SKIT 1
 7. FAKE
 8. BANK
 9. SKIT 2
 10. TRIP
 11. SWIM
 12. BUMP
 13. CASH
 14. SKIT 3
 15. MILK
 16. FACE
 17. WASTE
 18. GUMMY
 19. QUEER
 20. JELLO
 21. TEETH
 22. SWAMP
 23. SCENE
 24. TOKYO
 25. JESUS
 26. CHICK
 27. JUNKY
 28. SCENE 2
 29. FIGHT
 30. SWEET
 31. GAMBA
 32. SUNNY
 33. SUMMER

Release Details


Genre :
Label : , ,
Country :
Format :
Date : 9 juni 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Gaat de Wu-Tang Clan sage zich herhalen? Brockhampton bestaat op het moment van schrijven uit 7 rappers. En met teksten als “Break your neck so you can watch it back” geven ze een niet te misverstane boodschap af. De line is afkomstig van hun eerste officiële album “Saturation” dat deel uitmaakt van de “Saturation Trilogy” die dit jaar het licht zal zien.

Opgericht als de eerste via internet geworven jongensgroep is Brockhampton inmiddels ook onderwerp van een Viceland serie. Op de track ‘Star’ wordt de televisiezender zelfs genoemd.

Mexicaanse invloeden

Bij een jongensgroep denk je eerder aan zang dan aan hiphop. Op de twee laatste twee tracks van “Saturation” hoor je dat inderdaad ook maar verder is het een pure hiphopplaat. Ook met invloeden uit de Mexicaanse hiphop.

Texas, waar Brockhampton vandaan komt, ligt daar namelijk niet al te ver vanaf. De track ‘Fake’ is hier een goed voorbeeld. De wijze waarop bij deze track van autotune gebruik wordt gemaakt roept echter vooral een Nederlandse rapper (Kamal) in gedachten op.

“Saturation” kent een sterk begin, maar naarmate het album vordert wordt het allemaal wel wat te veel dertien-in-dozijn.

Het tweede deel van de trilogie laat wat dat betreft een betere indruk achter. De flow van Brockhampton klinkt bij tijd en wijle behoorlijk old school. De productie van “Saturation 2” doet daarbij ook een duit in het zakje. Veel van de tracks doen denken aan de Californische sound van Dr. Dre met veel melodie.

Racisme

Op ‘Jello’ wordt Doug E. Fresh geciteerd al zal Brockhampton zelf misschien Snoop Dogg in gedachten hebben die ook een versie van ‘La di da Di’ opnam. Op “Saturation 2” wordt racisme ook een aantal malen als onderwerp aangesneden, onder meer op het korte ‘Teeth’ wat een introductie op het nummer ‘Fight’ lijkt te zijn.

Homoseksualiteit

De track ‘Junky’ bevat een rauwere productie, vergelijkbaar met Odd Future. Net zoals op Tyler, The Creator zijn laatste album wordt het onderwerp homoseksualiteit aangesneden. Vooral het feit dat dit nog totaal niet wordt geaccepteerd en wat dit met een mens doet. Ook het nummer ‘Sweet’ zit tekstueel bijzonder goed in elkaar.

Er komt nog een derde “Saturation” dus we houden onze algehele conclusie nog even voor ons.

Maar na de eerste twee delen overheerst het gevoel dat Brockhampton echt geschiedenis had geschreven als dit project gecomprimeerd was tot 1 album. Maar het zou natuurlijk kunnen dat deel 3 ons nog op andere gedachten gaat brengen.

Door de hoeveelheid sterke tracks op “Saturation 2” aangevuld met de memorabele momenten op “Saturation” komen we echter toch al uit op een vier sterren recensie. Nu is het afwachten wat “Saturation 3” hieraan gaat veranderen.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply