Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Daley-Days & Nights DaleyDays & Nights

Tracklist:
 1. Time Travel
 2. Look Up
 3. Blame The World
 4. Good News
 5. Love And Affection
 6. Be
 7. Alone Together
 8. Pass It On
 9. Broken
 10. She Fades
 11. Love Somebody
 12. Days & Nights

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 11 februari 2014, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

De Britse zanger Daley geldt al sinds 2010 als een groot talent. Na zijn doorbraak met Gorrillaz, bracht Daley een mixtape uit die hem in de UK en de VS al in de hitlijsten bracht. Dit jaar is het debuutalbum “Days & Nights” van Daley uitgebracht waarmee de hoge verwachtingen naar aanleiding van het eerder uitgebrachte werk moeiteloos worden ingevuld. ‘Alone Together’ en ‘Look Up’ (de hits in respectievelijk de VS en UK) staan er uiteraard ook op. Het enige gemis is de track ‘Smoking Gun’ dat een beter lot dan een mixtape verdient. Zo hoog is echter het niveau dat Daley nastreeft.

Het georchestreerde ‘Blame The World’ is hier een goed voorbeeld van. Daley lijkt zich hiermee op de kaart te willen zetten in Hollywood waar men wellicht al begonnen is met de voorbereidingen van een nieuwe Bond film. Met ‘Good News’ wordt de zomerse R&B sound van de jaren ’90(?) (Des’ree, Gabrielle) in herinnering geroepen. In het openingsnummer ‘Time Travel’ van het album “Days & Nights” zingt de 25-jarige Daley over een breakbeat ook al over het teruggaan in de tijd.

‘Love And Affection’ is een adembenemende ballad met gospelinvloeden en een Stevie Wonder-achtig arrangement. Ook op ‘Be’ raakt Daley de juiste snaar als hij openhartig toegeeft wakker te liggen terwijl hij aan iemand denkt. Het album “Days & Nights” van Daley zorgt voor kippenvel van de eerste tot en met de laatste noot.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.