Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Ed Sheeran-x Ed Sheeranx

Tracklist:
 1. One
 2. I'm A Mess
 3. Sing
 4. Don't
 5. Nina
 6. Photograph
 7. Bloodstream
 8. Tenerife Sea
 9. Runaway
 10. The Man
 11. Thinking Out Loud
 12. Afire Love
 13. Take It Back
 14. Shirtsleeves
 15. Even My Dad Does Sometimes
 16. I See Fire

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 23 juni 2014, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Het eerste dat ik deed na het beluisteren van het album “x” van Ed Sheeran is zijn vorige “+” erbij pakken. Maar er was geen enkele aanwijzing op te vinden dat een album als “x” in de lijn der verwachting lag. “x” is namelijk niet zomaar een album. Ed Sheeran heeft met”x” Britpop een nieuw gezicht gegeven. Geen shoegazing als in de 90s maar met opgeheven hoofd de wereld tegemoet treden.

Original pirate music

Op ‘The Man’ komt het meest duidelijk naar voren waar Ed Sheeran zich door heeft laten inspireren: original pirate music waarvoor Mike Skinner begin 2000 een grote voortrekkersrol speelde. Het is deze beat die een centrale rol speelt in de meeste nummers op het album “x” van Ed Sheeran.

The Sweet and The Sour

In plaats van stoere praat toont Ed Sheeran zijn gevoelige kant. The Sweet and the sour. Zo zullen ‘Afire Love’ en ‘Even My Dad Does Sometimes’ waarop Ed Sheeran zijn opa eert, geen mens onberoerd laten. De track ‘Sing’ van Ed Sheeran is een cocktail aan invloeden. Want horen we daar ook ‘Like The Way I Do” van Melissa Etheridge niet in terug? Het nummer ‘Runaway’ van Ed Sheeran is al even aanstekelijk.

Op ‘Thinking Out Loud’ komen wat lichte country invloeden om de hoek kijken en toont Ed Sheeran zijn neusje voor een goede melodie. En nog nooit klonk het drogen van iemands tranen romantischer dan op ‘Shirtsleeves’. Met “x” ligt de wereld aan Ed Sheeran’s voeten.
1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.