Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Engel en Just-Dertig Engel & JustDertig

Tracklist:
 1. Dertig
 2. All Oud
 3. Red me wel
 4. Natafelen ft. Diggy Dex & DJ DNS
 5. Regen 2
 6. Mooie Woorden
 7. Nieuw!
 8. Realiteit
 9. That Ol’ Boombap
 10. Niks te verliezen ft. Per.verz
 11. Zo weer weg
 12. Stad
 13. Let’s Go ft. DJ DNS, The Proov & Gift of Gab (Blackalicious)
 14. Struisvogels

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 20 september 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Achteraf bezien is het een hele goede keuze geweest van Steven Engel om als duo met Just zijn hiphopcarriere te vervolgen. Hoeveel duo’s a la Eric B. en Rakim zijn er tegenwoordig nog? Het maakt Engel & Just bij voorbaat al uniek in de huidige hiphopscene. En dertigers die eenzelfde productie als Engel en Just aan de dag leggen zijn helemaal dun gezaaid. Het nieuwe album “Dertig” van Engel & Just bevat de beproefde mix van skits, partytracks en als contrast de diepgravende, levensbeschouwende verhalen van het tweetal.

In tegenstelling tot veel andere hiphoppers kiezen Engel en Just op het nieuwe album “Dertig” juist voor niet stoere, kwetsbare onderwerpen zoals de zorgen van een ouder om zijn of haar kind in ‘Red Me Wel’. Op ‘Zo Weer Weg’ laten Engel en Just zien hoe dicht het vieren van het leven ligt bij het afscheid nemen ervan. In ‘Natafelen’ slagen Engel en Just erin om Diggy Dex weer tot leven te wekken met een heerlijk rauwe sound. Na ‘Slaap Lekker (fantastig toch) was Dex toch wat…eh…ingeslapen. Op ‘Mooie Woorden’ richten Engel en Just zich tot hun collega’s om toch vooral voor de inhoud te gaan.

Ook op ‘Realiteit’ en ‘Niks Te Verliezen’ horen we de harde waarheid waar we de scene nooit over horen. Een rapper in Nederland heeft het nooit druk en is altijd blut. Er is maar 1 motivatie om door te gaan: de liefde voor die kick, snare en hihat, That Ol’ Boombap. ‘Stad’ is een mooie ode aan de roots van Engel en Just. Dertig is het voorlopig beste album uit de carrière van Engel en Just. Maar dat is misschien nog wel meer de verdienste van Barry, Sendar, STW, Native, Daniel, Terilekst, Dopaganda, Oehlers, Presto, Lostsun, Maximoe & Brenx die de fantastische beats hebben aangeleverd waar Engel en Just dankbaar gebruik van maken. Wat ik me alleen afvraag is waar Engel en Just de bijdrage van Michael Jackson op ‘Struisvogels’ van gaan betalen. Of hebben ze, zoals het echte struisvogels betaamt, daarvoor hun kop in het zand gestoken?No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.