Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Felix van Cleeff-The Crimson Sea Felix van CleeffThe Crimson Sea

Tracklist:
  1. Borders Of Your Mind
  2. Babylon
  3. Beautiful Stranger
  4. Into The Light
  5. Sometimes A Man (Home)
  6. The Crimson Sea
  7. When My Time Has Come
  8. Not Crazy Enough
  9. Fireflies

Release Details


Genre :
Label :
Format :
Date : 21 oktober 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Na de EP “Into The Dark” van Felix van Cleeff, waarvan het voornaamste bezwaar was dat hij te kort was, is er nu de LP “The Crimson Sea” om hieraan tegemoet te komen. ‘Borders Of Your Mind’ is een gedurfde opener. Een vijf minuten durend samenspel tussen saxofoon, piano en de voordracht van Felix van Cleeff die net als op de EP “Into The Dark” Leonard Cohen in herinnering roept. Niet zozeer door de zang, maar vooral met de literaire aanpak.

Felix van Cleeff gaat heel diep

‘Babylon’ is de single die van de Felix van Cleeff LP “The Crimson Sea” is uitgebracht. Het nummer trekt je met het voortstuwende ritme verder de muziek in. Op ‘Beautiful Stranger’ gaat Felix van Cleeff heel diep. Een prachtige ballad waar nog meer lading aan wordt gegeven met een strijkersarrangement. ‘Into The Light’ roept eenzelfde sfeer op en Felix van Cleeff lijkt ermee te verwijzen naar zijn EP “Into The Dark”.

Adembenemend mooi

‘Sometimes A Man (Home)’ is het volgende hoogtepunt op de LP “The Crimson Tea”. Niet in de laatste plaats door teksten als “Sometimes a man, well he just wants to go home. But he don’t know where that is”. Een hoofdrol is echter weggelegd voor de violist op het nummer. Op titelnummer ‘The Crimson Sea’ gaat het tempo weer omhoog om uiteindelijk uit te monden in het ingetogen, adembenemend mooie ‘Fire Flies’.

Ik kan niet anders concluderen dan dat de (bij mij) hoge verwachtingen op basis van het eerdere werk met het album “The Crimson Sea” volledig worden ingelost door Felix van Cleeff.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.