Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Het Motief-Voor De Wind Het MotiefVoor De Wind

Tracklist:
 1. Niet Hier
 2. Broeders
 3. Steen
 4. Ik Zit Hier
 5. Vitales
 6. Bericht Aan Lotje
 7. Wind
 8. Zes Weken
 9. Hooi
 10. Naar Huis
 11. Speer

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 5 november 2016, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

De band Het Motief is geformeerd rondom songwriter Jesse van den Elsen en zangeres Jozan van Balkom. Met “Voor de Wind” brengen ze hun debuutalbum uit. Muzikaal steken de elf composities uitstekend in elkaar. Zo zorgt cellist Jostijn Ligtvoet in meerdere nummers voor extra warmte in de muziek. Zangeres Jozan van Balkom heeft door haar timbre soms wel iets weg van Lenny Kuhr en ook Jesse van den Elsen heeft een prettige stem.

Lekker uptempo begin

Het album begint lekker uptempo met het naar Trio Bier neigende ‘Niet hier’. Even aanstekelijk is het nummer ‘Broeders’, gevolgd door een intrigerende ballad waarvan de onderste ‘Steen’ nooit boven komt.

Ik zit hier

‘Ik Zit Hier’ bevat precies de dosis energie waar je op hoopt, ook al moeten we er wel even op wachten. Maar het prachtige cello arrangement maakt dat meer dan goed. ‘Vitales’ is geschikt om ieders hart te laten zingen. En met ‘Hooi’ en ‘Naar Huis’ is Het Motief erin geslaagd om twee originele liedjes te schrijven over het schrijven van liedjes.

Wiet?

Maar als Jesse van den Elsen zingt dat ze stinken naar de wiet, dan geloof ik dat toch niet. Misschien de volgende keer toch een Reggae ritme proberen. Want het combineren van verschillende genres lijkt ook één van de sterke punten van Het Motief.

In het afsluitende nummer neemt Het Motief alvast een voorschot op hoe ze de Nederlandse podia zullen bestormen: als een ‘Speer’.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.