Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Ivar-Shorelines IvarShorelines

Tracklist:
 1. Untitled Hymn
 2. Betterman
 3. Lately
 4. New Orleans
 5. Beyond Divine
 6. Too Ambitious
 7. Hold On Tight
 8. Ocean Song
 9. Home
 10. Hurt
 11. Blue Soul

Release Details


Label :
Country :
Format :
Date : 14 april 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Op menig radiozender en ook op deze website heb ik regelmatig een hartekreet geplaatst voor nieuwe muziek van Ivar, wiens debuut ik in 2001 aanschafte. De aanhouder wint want dit jaar presenteert Ivar zijn tweede soloalbum “Shorelines” dat met een ware hymne van start gaat.

Die andere Elvis

Wat volgt is een collectie songs met een akoestisch karakter waarvan ook één herkenbare cover, ‘Hurt’, dat ik vooral via Elvis Presley heb leren kennen. De versie van Ivar roept juist een andere Elvis in herinnering.

‘Betterman’ ligt redelijk dicht bij hoe ik Ivar heb leren kennen en laat zijn gevoel voor timing horen. Op ‘Lately’ weet Ivar te ontroeren totdat het kippenvel op je armen staat. Op ‘Beyond Divine’ worden we verrast met een strijkersarrangement. Terwijl ‘Too Ambitious’ gemodelleerd lijkt naar Curtis Mayfield zijn grootste hit.

Man van de wereld

Op het klein gehouden ‘Hold On Tight’ verlangen we naar de oranje gekleurde bladeren van de herfst. Voor iemand uit IJmuiden is ‘Ocean Song’, met zicht op de Noordzee, misschien iets te ambitieus aangezet, maar het geeft wel aan dat Ivar een man van de wereld is. Hetgeen ook al blijkt uit de tekst van ‘Home’. Ook dit nummer overschrijdt geruisloos de vijf minuten wat aangeeft dat Ivar moeiteloos weet te boeien en de aandacht vast te houden. Daar zijn geen ingewikkelde arrangementen voor nodig.

De puurheid waarmee de songs worden gebracht is hooguit even wennen omdat niemand dat tegenwoordig meer lijkt te durven. Eens en te meer het bewijs dat een nieuw album van Ivar broodnodig is.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.