Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Kim Churchill-Weight Falls Kim ChurchillWeight Falls

Tracklist:
 1. Whole Entire
 2. The Border
 3. Heart Of You
 4. Breakneck Speed
 5. Second Hand Car
 6. Weight Falls
 7. GOLDEN
 8. Rosemary
 9. Rippled Water
 10. CYGO
 11. What I'm Missing
 12. Goes Away
 13. Night_Gloom

Release Details


Genre :
Country :
Format :
Date : 6 oktober 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Eens een surfer altijd een surfer. Je ziet het aan Jack Johnson. Hoewel, er was maar één Beach Boy die echt kon surfen. Toch is dit de muziek die van surfende artiesten wordt verwacht. Laidback, gouden harmonieën en bovenal akoestisch.

Met de harmonieën zit het wel goed op het vijfde album “Weight Falls” van de Australische Kim Churchill. Maar verder doet hij alles anders. Maar is dat ook niet een beetje Australië eigen?

Niet zo laidback

In eigen land reisde Kim Churchill in een week tienduizend kilometer, maakte tien vluchten en speelde 32 uur live om maar zo veel mogelijk mensen te laten weten dat hij weer een nieuw album heeft.

Dat strookt niet bepaald met het beeld van een laidback surfer. Een lijn die zich doorzet op het album. Krachtige vocalen, dito drumwerk en een avontuurlijke insteek.

Geen simpele drie-akkoorden-liedjes

Zo klinkt het nummer ‘The Border’ muzikaal als het Radiohead van begin jaren ’90. Kim Churchill voegt daar dan alleen wel zijn positieve karakter aan toe en geeft het daardoor iets eigens. Ook ‘Heart Of You’ bevat een doordacht arrangement.

Geen simpele drie-akkoorden-liedjes voor bij het kampvuur dus. Zeker niet als er nog een aan Jon Spencer Blues Explosion refererende gitaarsolo tegenaan wordt gegooid.

Loop station

‘Breakneck Speed’ is een onverslijtbaar poprockliedje. Lichtvoetig genoeg om je aan het dansen te krijgen. Ook in ‘Secondhand Car’ gebeurt weer genoeg. Een mysterieuze tekst, effecten op Kim Churchill zijn stem die het geheel laten rocken en als ultiem hoogtepunt een elektrisch versterkte bluesharp.

Titelsong ‘Weight Falls’ is het volgende sterke nummer waarvan de woorden maar rond blijven cirkelen in je hoofd. ‘Golden’ klinkt als het ultieme nummer voor KT Tunstall en haar loop station.

Melancholie

Met ‘Rosemary’ kruipt dan eindelijk wat melancholie à la Passenger naar binnen. Tijdens zijn sabbatical zou Kim Churchill zijn plek dus prima in kunnen nemen. ‘What I’m Missing’ zit vervolgens net zo slim in elkaar als Ed Sheeran’s ‘Shape Of You’ en is daarbij een stuk avontuurlijker.

Wereldroem

Ik gun Kim Churchill wereldroem maar we hebben allemaal gezien in de docu “Amy” hoe slecht dat voor je is. Dus laat Kim Churchill maar gewoon zijn eigen gang gaan. Dan komt het helemaal goed.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.