Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
King Krule-The OOZ King KruleThe OOZ

Tracklist:
 1. Biscuit Town
 2. The Locomotive
 3. Dum Surfer
 4. Slush Puppy
 5. Bermondsey Bosom (Left)
 6. Logos
 7. Sublunary
 8. Lonely Blue
 9. Cadet Limbo
 10. Emergency Blimp
 11. Czech One
 12. A Slide In (New Drugs)
 13. Vidual
 14. Bermondsey Bosom (Right)
 15. Half Man Half Shark
 16. The Cadet Leaps
 17. The Ooz
 18. Midnight 01 (Deep Sea Diver)
 19. La Lune

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 13 oktober 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

De BBC Sound of 2013 genomineerde laat weer van zich horen. Ook op zijn tweede studio album “The OOZ” doet King Krule wat hij wil. En bij een muzikale omnivoor betekent dit dat er geen etiket op te plakken valt. King Krule is jazz, hiphop, blues maar bovenal een artiest met een punk attitude. Toch zijn ook in het werk van King Krule wetmatigheden te ontdekken.

Gemiddeld stapavondje

Een bluesnummer, hoe psychedelisch ook, is natuurlijk gesitueerd op een treinstation. (‘The Locomotive’) ‘Dum Surfer’ lijkt de weerslag te zijn van een gemiddeld stapavondje van King Krule. Met een saxofoonpartij die naarmate het nummer vordert steeds meer naar ska neigt. Madness zit dieper geworteld in de Britse muziek dan menigeen toe durft te geven.

Moederziel alleen

‘Op ‘Sublunary’ lijkt het geluid van de Londense hulpdiensten op muziek te zijn gezet. ‘Lonely Blue’ is zo desolaat dat het je zelfs in een uitverkochte Ziggo Dome (mocht het zover komen) moederziel alleen zal doen voelen. Nog experimenteler gaat King Krule te werk op ‘Cadet Limbo’. Hij komt dichterbij Frank Zappa dan zoon Dweezil ooit lukte.

Beeldende taal

Als tekstschrijver overtuigt King Krule met ‘Czech One’. Prachtige beeldende taal met de diepgang van een roman. Door de zin “It’s cold by the fire” verbonden aan titeltrack ‘The Ooz’. En zo zijn er wel meer verwijzingen, naar het werk op zijn debuut (‘Baby Blue’), maar in het afsluitende ‘La Lune’ bijvoorbeeld ook naar Mount Kimbie.

Het maakt van “The Ooz” een fascinerend werkstuk waar nog veel meer achter schuilt dan het aan de oppervlakte verraadt.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.