Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
LCD Soundsystem-American Dream LCD SoundsystemAmerican Dream

Tracklist:
  1. oh baby
  2. other voices
  3. i used to
  4. change yr mind
  5. how do you sleep?
  6. tonite
  7. call the police
  8. american dream
  9. emotional haircut
  10. black screen

Release Details


Genre :
Label : ,
Country :
Format :
Date : 1 september 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

LCD Soundsystem is weer back in business. In 2011 zette de band er een punt achter, vier jaar later kwamen ze daar echter alweer van terug. En nu is er het album “American Dream” met nieuw studiomateriaal. De titel laat eigenlijk al heel duidelijk zien waarvoor LCD Soundsystem is teruggekomen: Amerika weer beter maken.

“You just have a bad dream” zingt James Murphy al gelijk in openingsnummer ‘oh baby’. Muzikaal verwant aan Depeche Mode. In dit nummer althans want op ‘other voices’ gaat de band tekeer als een maniakale reincarnatie van de Talking Heads.

Op ‘i used you’ dreunt de doompunk van Joy Division door. ‘how do you sleep’ is net zoals John Lennon dat deed een afrekening met zakelijke oud-partner.

Cyborgs

Op ‘tonite’ rekent LCD Soundsystem af met het huidige tijdsbeeld. Liedjes op de radio die nergens over gaan en de mensen die als cyborgs met hun extern geheugen in hun hand door het leven stappen. En dat alles op een vrolijke discobeat. Uit ‘Call The Police’ spreekt de hoop dat dingen gaan veranderen. Uit de muziek spreekt echter niet dat LCD Soundsystem het ook echt gelooft.

De American Dream is failliet

De ‘american dream’ wordt failliet verklaard op een wijze die doet denken aan “American Psycho”. En we weten allemaal waardoor dat komt. David Bowie is er niet meer. De band eert hem met ‘black screen’.

Zonder de kameleon nog langer in het midden is LCD Soundsystem een verademing in dit landschap van nietszeggende liedjes en risicoloze muzikale escapades.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.