Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Mark Eitzel-Hey Mr. Ferryman Mark EitzelHey Mr. Ferryman

Tracklist:
 1. The Last Ten Years
 2. An Answer
 3. The Road
 4. Nothing and Everything
 5. An Angel's Wing Brushed The Penny Slots
 6. In My Role As Professional Singer and Ham
 7. Mr. Humpries
 8. La Llorana
 9. Just Because
 10. Let Me Go
 11. Sleep From My Eyes
 12. The Singer (For Jason Molina)
 13. The Answer - Alternative Mix

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 26 januari 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Mark Eitzel is al meer dan 35 jaar actief als singer/songwriter en muzikant, ander andere als frontman van de band American Music Club. Met “Hey Mr. Ferryman” brengt hij echter ook alweer zijn tiende solo album uit. De ervaring straalt er dan ook vanaf. Mark Eitzel weet precies de weg naar je hart te vinden.

Nothing And Everything

Het makkelijk in het gehoor liggende ‘The Last Ten Years’ opent de deur. Op ‘The Answer’ dat in twee uitvoeringen op het album voorkomt is de emotie duidelijk hoorbaar. De kippenvel opwekkende orchestrale uitvoering heeft daarbij onze voorkeur. ‘The Road’ doet weinig onder qua schoonheid. Op ‘Nothing And Everything’ horen we hoe Mark Eitzel zich volledig akoestisch onder de huid weet te nestelen met een nummer over huiselijk geweld.

Prachtige zinnen

De jazzy benadering op ‘An Angel’s Wing Brushed The Penny Slots’ vraagt wat meer van de luisteraar. Daar tegenover staat het emotioneel geladen ‘In My Role As Professional Singer and Ham’ over de huidige staat van de wereld. Prachtige zinnen volgen elkaar op terwijl er naar een climax wordt toegewerkt.

The soundtrack for everything I see is played by those hacks from the Titanic.

‘La Llorana’ is een zinderende song over liefde en de dood. De thematiek van ‘Just Because’ sluit hier naadloos op aan:”Just because someone loves you doesn’t mean you can treat them bad.”

En dan is er nog ‘The Singer’ dat door Mark Eitzel opgedragen wordt aan de in 2013 veel te vroeg overleden Jason Molina. IJzingwekkend mooi gebracht door een man met het hart op de juiste plaats.1 Responses

Leave us a comment


 • Barbara on

  Bedankt :) via jou zie ik toch vaker artiesten die ik nog niet kende, maar waar ik echt onder de indruk van ben. Good job!


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.