Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Mogwai-Every Country’s Sun MogwaiEvery Country's Sun

Tracklist:
 1. Coolverine
 2. Party in the Dark
 3. Brain Sweeties
 4. Crossing the Road Material
 5. aka 47
 6. 20 Size
 7. 1000 Foot Face
 8. Don't Believe The Fife
 9. Battered At a Scramble
 10. Old Poisons
 11. Every Country's Sun

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 1 september 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Al meer dan twintig jaar beweegt Mogwai zich voort in haar eigen universum waar circa elke drie jaar een nieuwe zonnelichaam ontstaat. “Every Country’s Sun” is het alweer negende studioalbum van de band.

Openingsnummer ‘Coolverine’ maakt direct duidelijk dat Mogwai nog niets van haar coolness heeft verloren. Een warme bas wakkert het enthousiasme aan terwijl de ritmegitaar badend in reverb de vederlichte melodie verwelkomt.

Dit zijn de klanken passend bij een indian summer die gulzig wordt opgeslokt door de eerste, nog warme, herfstachtige dagen.

Party In The Dark

De zon mag dan eerder ondergaan maar dat betekent niet dat we dan ook vroeger naar bed gaan. (‘Party In The Dark’). ‘Brain Sweeties’ is vervolgens de ideale track om de zon mee op te zie komen maar zou inderdaad ook heel goed kunnen helpen bij het studeren. En zo geven de songtitels behoorlijk wat richting bij het interpreteren van de muziek.

Tijdens beluistering van het hypnotiserend bevrijdende ‘Crossing The Road Material’ zien we in gedachten de zon dan ook al boven het asfalt zinderen.

The Flaming Lips

Met ‘aka 47’ en ‘1000 Foot Face’ tikt Mogwai de sprookjeswereld van The Flaming Lips aan. Daartussendoor gaan op ’20 Size’ de gitaarversterkers op rockstandje 10. Maar het sluit wonderwel allemaal prachtig op elkaar aan.

Het bezwerende ‘Don’t Believe The Fife’ laat horen hoe mooi weemoed kan zijn. Hiermee moet Mogwai tijdens hun concerten het kippevel op de armen kunnen spelen.

Jammend baant Mogwai zich een weg naar de afsluitende titeltrack. Vooral ‘Old Poisons’ swingt aan alle kanten. Daarmee het ultieme bewijs leverend. Rock & Roll will never die!No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.