Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Nick Mulvey-Wake Up Now Nick MulveyWake Up Now

Tracklist:
 1. Unconditional
 2. Transform Your Game (We Remain)
 3. Imogen
 4. Myela
 5. We Are Never Apart
 6. Remembering
 7. Mountain to Move
 8. When The Body Is Gone
 9. Lullaby
 10. In Your Hands
 11. Infinite Trees

Release Details


Genre : ,
Label : ,
Country :
Format :
Date : 8 september 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Wake Up Now” is pas Nick Mulvey zijn tweede album en ook al zijn ticket tot de eredivisie van singer-songwriters. De HMH en misschien zelfs al de Ziggo Dome lonkt. Het aloude gezegde wat goed is komt snel kan dan ook weer van stapel worden gehaald.

Natuurlijk is “Wake Up Now” bedoeld om de luisteraar tot denken aan te zetten. Het zou zo mooi zijn als dat Nick Mulvey lukt en anders heeft het in ieder geval een prachtig album opgeleverd. Het nummer ‘Transform Your Game (We Remain) begint nog met kleine steken onder water.

So I won’t study war no more
Cos I hear my call of duty

Maar ook het grote gebaar wordt niet geschuwd. Op ‘Myela’ trekt Nick Mulvey zich het lot van de vluchtelingen aan op een wijze die lijnrecht terugwijst via Vampire Weekend naar Paul Simon zijn pionierswerk.

Protest

Op ‘We Are Never Apart’ wordt het protest tegen de Dakota pipeline aangegrepen. “Can we all get along / Here in the eye of the storm” vraagt Nick Muley in ‘Imogen’ in het relaxte timbre dat hij zich ongetwijfeld tijdens zijn studie in Cuba eigen heeft gemaakt.

Het virtuoze gitaarspel staat altijd in dienst van het liedje maar zorgt wel voor het onderscheidende karakter. Elf liedjes ieder met hun eigen hook die gezamenlijk voor een bijzonder album zorgen.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.