Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Rag ‘n’ Bone Man-Human Rag 'n' Bone ManHuman

Tracklist:
 1. Human
 2. Innocent Man
 3. Skin
 4. Bitter End
 5. Be the Man
 6. Love You Any Less
 7. Odetta
 8. Grace
 9. Ego
 10. Arrow
 11. As You Are
 12. Die Easy
 13. The Fire
 14. Fade to Nothing
 15. Life In Her Yet
 16. Your Way or the Rope
 17. Lay My Body Down
 18. Wolves
 19. Healed

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 10 februari 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Human” van Rag ‘n’ Bone Man is een album waar door veel mensen halsreikend naar uitgekeken wordt. Vooral met ‘Wolves’ en ‘Human’ gaf de Brit twee prachtige visitekaartjes af. Een niveau dat Rag ‘n’ Bone Man op zijn debuutalbum echter niet meer weet te halen. De nieuwe nummers stralen iets te vaak een bepaalde onverschilligheid uit.

Een Discobeat?

Dat is uiteraard nog niet het geval bij het fantastische titelnummer waarmee Rag ‘n’ Bone Man zijn debuutalbum opent. Maar op het volgende nummer ‘Innocent Man’ is bijvoorbeeld nog maar weinig van de blues te ontdekken. Rag ‘n’ Bone Man die zich aan een voorzichtige discobeat waagt is niet iets wat we hadden verwacht. ‘Skin’, de slipstreamhit van ‘Human’ bevat dezelfde gladde sound en maakt duidelijk wat platenmaatschappij Sony met Rag ‘n’ Bone Man voor ogen heeft: een wat ruigere versie van Ed Sheeran die overigens wel beter kan rappen dan Rory Graham. Er zijn een paar momenten dat hij zich hier aan waagt op het album “Human” en dat had hij beter niet kunnen doen.

Middle of the Road

‘Bitter End’ is prima met een geloofwaardig eerste couplet, het refrein en wat daarna komt is echter te gepolijst. Dieptepunt op het album is ‘Be The Man’ waarbij de beat uit een doosje komt. Vervolgens komen er wat ballads langs die de kwalificatie “wel aardig” verdienen, maar niet per se het album hadden hoeven halen en langzaam verzandt Rory Graham in een moeras vol middle of the road muziek waar hij niet meer uit weet te komen. “I’m lost in the fire of love” zingt hij zelf ook.

Op de deluxe versie van het album “Human” staan tenminste nog de fantastische nummers die we via de “Wolves” EP hebben leren kennen. Een schrale troost. Fuck Rag ‘n’ Bone Man je hebt ons bedrogen en we hadden je zo hard nodig.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.