Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Rogier Pelgrim-Roll The Dice Rogier PelgrimRoll The Dice

Tracklist:
 1. Listen
 2. Weight Upon Your Shoulders
 3. Roll The Dice
 4. Quiet Girl
 5. Hey Joseph
 6. Misery Man
 7. One Of A Kind
 8. Darling Drive Me Far
 9. Gone
 10. How We Fell From Grace
 11. Courage

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 24 januari 2014, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

In de finale van “De Beste Singer/Songwriter Van Nederland” (editie 2012) liet Rogier Pelgrim al horen over een opmerkelijk talent te beschikken. Iets wat de jury van de Grote Prijs van Nederland besloot te belonen door hem in hetzelfde jaar uit te roepen tot winnaar in de categorie singer-songwriter.

Nu is er het debuut “Roll The Dice” van Rogier Pelgrim. Een titel waarmee Pelgrim aangeeft te weten hoe de vork aan de steel zit. Met de liedjes op het debuut “Roll The Dice” helpt Rogier Pelgrim het geluk overigens wel een handje. Iets wat hij ook met zijn teksten beoogt. Want hoe veel beter zouden we er voor staan als we beter naar elkaar zouden luisteren zoals Rogier Pelgrim zichzelf in titeltrack ‘Listen’ voorhoudt? Met name als Pelgrim de hogere regionen van zijn stem opzoekt grijpt hij je bij de keel.

Tot kippenvel in staat

Zoals in titeltrack ‘Roll The Dice’ waarmee hij Blind Melon (‘No Rain’) in herinnering roept. ‘Hey Joseph’ is het volgende nummer waarmee Rogier Pelgrim tot kippenvel in staat is. Met een prachtige pianomelodie en zijn afwisselende zang. En zo zoekt Rogier Pelgrim zijn eigen weg tussen pop, folk, blues en indie.

Op zijn tijd gooit Pelgrim er een walsje uit, benoemt zijn invloeden (‘Misery Man’) en zoekt de verstilling op (‘One Of A Kind’) met altijd voldoende ruimte om backingvocaliste Jannica Woudstra ook te laten excelleren. Dezelfde rol die Damien Rice op zich nam voor Lisa Hannigan.

De invloed van de Ierse singer-songwriter is duidelijk hoorbaar op het album “Roll The Dice” van Rogier Pelgrim, van openingsnummer ‘Listen’ tot afsluiter ‘Courage’. Niet gek aangezien Damien Rice met zijn repertoire, slechts twee albums, een nieuwe standaard heeft gezet. En Rogier Pelgrim komt daar met zijn debuutalbum “Roll The Dice” heel, heel dicht bij in de buurt.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.