Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Sevn Alias, Kempi, Josylvio, Kevin, Latifah, Vic9 en Rocks – All Eyez On Us Josylvio, Kempi, Kevin, Latifah, Sevn Alias, Vic9 en RocksAll Eyez On Us

Tracklist:
  1. Money Like We
  2. Afeni Shakur
  3. Mami Iz A Ridah
  4. Opties
  5. Mijn Plan
  6. West
  7. Middelvinger
  8. Sexy Body
  9. Kleine Jongens

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 9 juni 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Gezien de onaantastbare status van 2Pac is het niet meer logisch dat de aankondiging van een eerbetoon aan hem door enkele Nederlandse rappers nogal sceptisch zou worden ontvangen. Thematisch wordt hem ook nauwelijks eer aan gedaan op “All Eyez On Us” dat dan ook vooral een eerbetoon lijkt aan de producties die Dr. Dre voor 2Pac maakte.

Money

Het album opent met ‘Money Like We’. Maar pak de lyrics van 2Pac’s ‘I’m Getting Money’ erbij en het verschil wordt al snel duidelijk. Als ‘Dear Mama’ als inspiratie wordt genomen voor ‘Afeni Shakur’ veer ik op. Ook het refrein van ‘Mami Iz A Ridah’ bevat de juiste vibe. Mede door de citaten uit 2Pac’s werk. Maar aan de andere kant had 2Pac het altijd wel over andere ‘Opties’. Zo geobsedeerd door “Money” als deze jongens oogde hij in ieder geval nooit.

Dood, broke, moe of stoffig

Op ‘Mijn Plan’ laat Josylvio ook weten niet te rappen als hij er geen geld voor krijgt. Dat is het verschil. Voor 2Pac was het “do or die”. In de VS is namelijk geen vangnet zoals we dat in Nederland kennen. Voor Kevin zijn fans die met hem op de foto willen zo’n beetje het grootste probleem. (‘Kleine Jongens’) “Nieuwe garde. Nieuwe Garde. Oude mannen zijn dood, broke, moe of stoffig” rappen op wat een eerbetoon voor één van die old school rappers moet zijn is misschien ook niet heel erg handig.

Middelvinger

Op ‘Middelvinger’ heeft Josylvio zowaar een wijze raad over hoe met je geld om te gaan. Stuk voor stuk zijn de tracks op “All Eyez On Us” prima, zeker naar de huidige maatstaven. Maar voor een eerbetoon aan één van de meest legendarische rappers ooit is gewoon meer nodig.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.