Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
St. Vincent-MASSEDUCTION St. VincentMASSEDUCTION

Tracklist:
 1. Hang On Me
 2. Pills
 3. Masseduction
 4. Sugarboy
 5. Los Ageless
 6. Happy Birthday, Johnny
 7. Savior
 8. New York
 9. Fear The Future
 10. Young Lover
 11. Dancing With A Ghost
 12. Slow Disco
 13. Smoking Section

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 13 oktober 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Het vijfde album “MASSEDUCTION” van St. Vincent begint gewoon. Alsof hij al een tijdje opstond terwijl je het niet door had. Op het openingsnummer ‘Hang On Me’ presenteert St. Vincent zich als een outsider. Maar vinden we dat allemaal niet van ons zelf als we naar de ander kijken?

Op ‘Pills’ blijkt dat namelijk wel mee te vallen. Heel Amerika is verslaafd aan pillen, St. Vincent incluis. Ze maakt het enorme probleem in ieder geval wel bespreekbaar.

The Basketball Diaries

Een enorm gevoel van haast wordt voelbaar door de productie van ‘Sugarboy’. Het lijkt het onderdeel van een zoektocht. Op het melancholische ‘Los Ageless’ begint het echter meer op een uitweg te lijken. Alsof St. Vincent probeert te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Zo leeft de hoofdpersoon van ‘Happy Birthday, Johnny’ naar de boeken, of liever gezegd het levensverhaal, van Jim Carroll (“The Basketball Diaries”) die wonder boven wonder nog zestig is geworden.

Eer je helden

‘New York’ zou zomaar over hem kunnen gaan. Of over Leonard Cohen. Of David Bowie. Of Prince. Ach, waarschijnlijk over al die helden waar we maar afscheid van moeten blijven nemen. ‘Savior’ lijkt de hele “Fifty Shades of Grey” hype op de hak te nemen. Iets wat natuurlijk ook weer een vorm van escapisme is.

Eye opener

‘Young Lover’ lijkt regelrecht gericht aan haar ex en haar heroïneverslaving. Waarschijnlijk ook een enorme eye opener voor St. Vincent. Want waarom de ene pil wel toestaan en de andere drug niet?

‘Slow Disco’ verhaalt over het andere leven dat iemand had kunnen hebben. Aan het eind van de dag moeten we echter leven met de keuzes die we hebben gemaakt en daar naar acteren. Iets waar St. Vincent op ‘Smoking Section’ gelukkig ook voor kiest.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.