Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Stage Republic-Authenticity Stage RepublicAuthenticity

Tracklist:
 1. Second State
 2. I Got Your Back
 3. Big Blue River
 4. Scar
 5. Spark
 6. The Dream
 7. Serious
 8. Let It Unbe
 9. Today
 10. Love
 11. Us Against The Rest
 12. Open Your Eyes
 13. Hurt You
 14. We Can't Break

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 13 september 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Na het afgelopen jaar volop in de prijzen te zijn gevallen is er opeens weer een nieuw album van Stage Republic. Het kon ook niet uitblijven. Nu is het moment om te oogsten. Op “Authenticity” is weer de eerdere geroemde veelzijdigheid te horen.

Het album kent met ‘Second State’ een pakkend begin. De reeds uitgebrachte singles’ I Got Your Back’ en ‘Big Blue River’ zorgen vervolgens voor herkenning.

Blik op de toekomst gericht

Ook het award winnende ‘The Dream’ staat er natuurlijk op. Het bevat één van de mooiste melodieën van het album. Waar het openingsnummer tekstueel al naar de toekomst keek, geeft op ‘Serious’ de electropop waar het nummer gebruik van maakt deze sfeer mee.

Op ‘Let It Unbe’ laat zanger Corjan de Raaf het zo makkelijk klinken om zuiver te zingen. De laatste jaren hebben live opnamen van de grootste artiesten dat tegendeel echter wel bewezen.

Synths en blazers

De mooi opgenomen synths laten het nummer vervolgens naadloos overgaan in het pianointro van ‘Today’. De basis van dit nummer wordt verrassend genoeg gevormd door een blazersarrangement.

De liefde centraal

Op ‘Love’ stelt Corjan de Raaf zich heel kwetsbaar op. Een nummer met deze titel kun je ook maar één keer maken, dus laat het dan ook maar gelijk een hoogtepunt zijn. ‘Us Against The Rest’ laten vervolgens horen tot welke verbondenheid liefde kan leiden.

Op ‘We Can’t Break’ doet Stage Republic dat nog even dunnetjes over, maar dan met een heftige naar EDM neigende track.

Melodische rock

Temidden van alle verschillende invloeden en muziekstijlen is er wel degelijk een rode draad die alles bij elkaar houdt. Het vieren van het leven en omarmen van de liefde op het ritme van de melodische rock. Dus liefhebbers van Boston, Asia en Journey: zo zouden jullie geliefde bands anno 2017 hebben geklonken.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.