Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Starwalker-Starwalker StarwalkerStarwalker

Tracklist:
  1. Holidays
  2. Blue Hawaii
  3. Losers Can Win
  4. Radio
  5. Everybody's Got Their Own Way
  6. Come And Stay
  7. Get Me
  8. Le President
  9. Bad Weather
  10. Demeter

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 1 april 2016, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Starwalker is het nieuwe project van Jean-Benoît Dunckel (Air), samen met Barði Jóhannsson van Bang Gang. Sinds 2014 verscheen er een EP en enkele video’s en nu dan het titelloze debuutalbum. Waar de muziek van Air al jaren uit duizenden is te herkennen, vallen op het eerste album van Starwalker vooral de invloeden van andere artiesten op. Jean-Benoît Dunckel heeft al die jaren dus wel ook naar andere muziek geluisterd.

Echte songs

Een verschil is ook dat Starwalker meer gebruikmaakt van songstructuren, waar bij Air vooral de laatste jaren het experiment voorop staat. Waarschijnlijk om een herhaling van een succes als met “Moon Safari” uit te sluiten. Dat zal er met Starwalker ook niet in zitten. Daarvoor leunt de muziek te zeer op ambient.

Billy Corgan

Een naam die verrassend vaak in mijn hoofd opduikt als ik naar de muziek van Starwalker luister is die van Billy Corgan, de zanger van Smashing Pumpkins. De rockband die ook behoorlijk wat rustige nummers op haar repertoire heeft staan.

Wonderschone melodieën

Tekstueel is het allemaal niet heel hoogstaand wat Starwalker laat horen met clichés als “You give it your best shot”. Maar de melodieën zijn wonderschoon. Ik word hier echt heel gelukkig van.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.