Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Stefan Schill-LoveEquations Stefan SchillLoveEquations

Tracklist:
 1. When I See You Walking
 2. I Want U So Bad
 3. My Heart On The Line
 4. Baby I Love You
 5. Down On Me
 6. Lay Me Down
 7. The Same
 8. Take It Home
 9. Just Like You
 10. She Is Leaving
 11. Nothing At All
 12. Leave You For A While
 13. Momma, You've Been On My Mind
 14. When I See You Walking (reprise)

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 14 oktober 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Wie Stefan Schill al kent van zijn debuut “Don’t Say A Word” zal op zijn minst verbaasd worden door zijn tweede album “LoveEquations”. Bluespuristen zullen wellicht wenen want zij zijn hun jongste held kwijt. Ze krijgen er met “LoveEquations” echter een even authentiek, rijk geproduceerd popalbum voor in de plaats terug.

Het gesproken intro ‘When I See You Walking’ duidt op een conceptalbum, helemaal als het ook nog eens als reprise het album “LoveEquations” van Stefan Schill afsluit. Op ‘I Want You So Bad’ horen we iemand in het Frans aanwijzingen geven aan Stefan Schill, temidden van een wonderschone gitaarsolo. Met zijn stem geeft Stefan Schill het nummer nog een klein bluesrandje, terwijl de blazerssectie Earth, Wind & Fire in herinnering roepen.

New Orleans

‘My Heart On The Line’ is een ballad zoals Richard Marx ze eind jaren tachtig de hitlijsten inzong. Op ‘Baby I Love You’ laat Stefan Schill weer iets van zijn bluesroots horen maar dan in de swingende New Orleans stijl. ‘Down On Me’ is vervolgens het nummer dat het afmaakt. Misschien dat het door de zorgvuldig opgebouwde tracklisting komt maar alles in dit nummer schreeuwt om radio airplay. De beat, verfijnde melodie en het lichte flirten met electronica.

80s

‘Lay Me Down’ is zo’n liedje waarvoor je nog even langer in de auto blijft zitten na een korte rit. Gewoon om hem nog even af te luisteren. Zelfs de jaren ’80 fade out is hierbij op zijn plaats. Ook op Take Me Home horen we 80s invloeden, o.a. in het blazersarrangement en de saxofoonsolo. Erg verrassend allemaal.

En dan besluit Stefan Schill dat het genoeg is geweest en tovert de ene na de andere prachtige ballad uit zijn mouwen. Zoals ‘Just Like You’ waarmee hij het illustere duo Richards/Jagger naar de kroon steekt. Ook op ‘Leave You For A While’ en ‘Momma You’ve Been On My Mind’ laat Stefan Schill horen dit tot in de finesse te beheersen. Het album “LovEquations” van Stefan Schill is daarmee een veel completer album dan zijn debuut en laat zijn veelzijdige talent volledig tot wasdom komen.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.