Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Stephen Simmons-Hearsay Stephen SimmonsHearsay

Tracklist:
 1. Hearsay
 2. Emily's Eyes
 3. I'll Be Your Johnny Cash
 4. Boobie Bungalow Gentlemen's Club
 5. I Ain't Lonely I'm Just Lonesome
 6. Gold & Silver
 7. Horse Cave, KY
 8. Stardust
 9. Santa Cruz Ridge
 10. Hard It Goes
 11. Just Like A Sad Song

Release Details


Genre : , , ,
Label : ,
Country :
Format :
Date : 28 juli 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

De Amerikaan Stephen Simmons heeft de afgelopen tien jaar al een aantal bijzonder fijne albums bij elkaar gepend en nog lijkt het vat niet leeg. Wie de laatste twee jaar bij een optreden van Stephen Simmons was (hij is een graag geziene gast in Nederland) zal een aantal nummers op zijn nieuwe album “Hearsay” bekend in de oren klinken.

Eerbetoon aan Johnny Cash

“Hearsay” lijkt een reflectie van wat Stephen Simmons de afgelopen twee jaar heeft geschreven. Ik heb dat bijvoorbeeld zelf met de zinsnede “I’ll be your Johnny Cash if you’ll be my Audrey Hepburn.” Als Stephen Simmons vervolgens “I’ll walk the line” en “Step in my ring of fire” zingt mondt de track uit in een prachtig eerbetoon aan de ‘Man in Black’.

Tekstuele hoogstandjes

Het album “Hearsay” van Stephen Simmons bevat meer tekstuele hoogstandjes. “I’m not lonely, I’m just lonesome” is hier een mooi voorbeeld van en dat geldt ook al voor de titeltrack:”Hearsay”. Hoe ga je om met al die dingen die je over een persoon hoort en leest? Vaak blijkt er bij navraag niets van te kloppen. Stephen Simmons zoekt zijn toevlucht in de ‘Boobie Bungalow Gentleman’s Club’.

Sfeervol

Op “Hearsay” balanceren de liedjes van Stephen Simmons tussen pop en country, maar er staan ook een aantal bijzondere sfeervolle liedjes op. Om op te zetten in een door kaarslicht verlichte kamer. Op ‘Hard It Goes’ horen we zowaar de geest van Gram Parsons nog ronddwalen. Het maakt van “Hearsay” een album vol prachtige verhalen om steeds opnieuw te horen.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.