Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
The Jesus & Mary Chain-Damage and Joy The Jesus & Mary ChainDamage and Joy

Tracklist:
 1. Amputation
 2. War On Peace
 3. All Things Pass
 4. Always Sad feat. Bernadette Denning
 5. Song For A Secret feat. Isobel Campbell
 6. The Two Of Us
 7. Los Feliz (Blues And Greens)
 8. Mood Rider
 9. Presidici (Et Chapaquiditch)
 10. Get On Home
 11. Facing Up To the Facts
 12. Simian Split
 13. Black And Blues feat. Sky Ferreira
 14. Can't Stop The Rock feat. Linda Reid

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 24 maart 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

De dag waarvan je nooit gedacht had dat ie nog zou komen, maar negentien jaar na “Munki” is er dan toch een nieuw The Jesus & Mary Chain album. Zonder al te veel marketingtrucs is de band er in geslaagd de nodige rumoer rondom album “Damage and Joy” teweeg te brengen. Gewoon met hun muziek door op het nummer ‘Simian Split’ de moord op Kurt Cobain op te biechten.

Schatplichtig

The Jesus & Mary Chain weet op het nieuwe album aan toegankelijkheid te winnen. Al zal producer Youth daar ook een rol in hebben gespeeld. De ‘alternatieve’ hits die de Killing Joke oprichter op zijn naam heeft staan zijn namelijk zelfs op twee handen niet meer te tellen. “Damage and Joy” maakt nog eens duidelijk hoe zeer The Jesus & Mary Chain heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van rockmuziek. Van The Stone Roses tot aan Oasis en zelfs The Smashing Pumpkins, allemaal zijn ze schatplichtig aan deze band.

Vertrouwen tanken

Het album “Damage and Joy” trapt af met single ‘Amputation’ waarop The Jesus & Mary Chain vertrouwen tankt dat er echt nog wel mensen nieuwsgierig zijn naar wat de band te vertellen heeft. De instelling van The Jesus & Mary Chain is in het verleden meerdere keren in twijfel getrokken. Maar als je hoort hoe gedisciplineerd de band zich viereneenhalve minuut traag voortbeweegt op ‘War On Peace’ kan ook dat verhaal naar het rijk der fabelen worden verwezen.

In duet

Op meerdere nummers gaat Jim Reid in duet met een zangeres. Op ‘Always Sad’ is dat Bernadette Denning en nota bene Sky Ferreira is te horen op ‘Black and Blues’. Ook op ‘Song For A Secret’ en ‘Two of Us’ horen we zeer welkome vrouwelijke vocalen. (onder meer Isobel Campbell) Zelfs Linda Reid, inderdaad de zus van de gebroeders, is op het album te horen, op het afsluitende ‘Can’t Stop The Rock’.

Young and Free

Van sommige nummers is wel aan de tekst duidelijk te horen dat ze eerder zijn geschreven. Toen The Jesus & Mary Chain nog wel “young and free” waren. Al doet de band wel haar best zich in te leven. Soms klinken ze daardoor zelfs luchtiger dan Teenage Fanclub. Als een lichte zomerbries laat The Jesus & Mary Chain weer van zich horen. Welkom terug!1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.