Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Tim Knol-Soldier On Tim KnolSoldier On

Tracklist:
 1. Soldier On
 2. Motion Of Life
 3. If My Mind Could Beat My Heart
 4. Bury The Ocean
 5. Enjoy The Spectacle
 6. Sea Of Shame
 7. Take Care Of Your Mind
 8. Cold Cold Rain
 9. Highflyer
 10. Sister Romance
 11. Rearview Mirror

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 15 november 2013, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Daar is ie dan, het derde album “Soldier On” van Tim Knol. “Getting to the place is easy, staying there is kinda though.” zingt Tim Knol in de titeltrack die tevens het album “Soldier On” opent. Vooral de prachtige baslijn valt op en er is goed te horen hoe zeer Tim Knol zowel vocaal als op het gebied van songwriting is gegroeid. Tim Knol is toe aan de volgende stap in zijn carrière of zoals hij zelf zingt in ‘Motion Of Life’:”All I gotta do is expand my territory”.

Een compleet album

Al sinds zijn samenwerking met hiphopper Engel geloof ik dat Tim Knol het in zich heeft uit te groeien tot een genreoverstijgende artiest. Hoewel er op het album “Soldier On” productietechnisch en in de arrangementen een zeer grote stap voorwaarts is gemaakt, zijn de (roots) invloeden van Tim Knol nog steeds goed hoorbaar. Een completer rootsalbum dan “Soldier On” is er (internationaal) in 2013 echter niet verschenen.

If my mind could beat my heart

Door de verschillende blaasinstrumenten en het fluwelen gitaarspel is er sprake van een rijk geluid. Ook ligt de stem van Tim Knol mooi in de muziek. Tekstueel is er eveneens veel te halen op het album “Soldier On” van Tim Knol. “If my mind could beat my heart” is bijvoorbeeld een prachtige uitgedachte zinsnede.

Publieksfavoriet

Op Sea Of Shame duikt opeens toch die poppy kant van Tim Knol op. Het daarop volgende nummer Take Care Of Your Mind zou wel eens heel snel tot een publieksfavoriet kunnen uitgroeien tijdens de concerten van Tim Knol, vooral door het opgewekte ritme. Op prijsnummer Cold Cold Rain wordt de onvolprezen Ryan Adams naar de kroon gestoken. Erg knap. Zeker in de wetenschap dat Tim Knol nog veel meer in zijn mars heeft.
No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.