Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Vast Countenance-With Muffled Drum Vast CountenanceWith Muffled Drum

Tracklist:
  1. Every Single Bone
  2. So Long
  3. Solitary Man
  4. Plagues
  5. God Keeps On Playing
  6. Gimme Some
  7. Sea Change
  8. When The Night Falls
  9. Days

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 16 oktober 2015, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Al vijftien jaar lang maakt Vast Countenance naam. Centraal in het werk staan de vocale harmonieën die de muziek van Vast Countenance een zekere lichtheid geven. Zelfs op het derde album “With Muffled Drum” waarvan tijdens de opnames de tragische gebeurtenis met de MH-17 plaatsvond, met aan boord de drummer van de band, Cor Pan en zijn vriendin Neeltje Tol. Het illustreert de kracht van de band dat het album er alsnog is gekomen. Een album vol hoop en levenskracht.

Leven voor de muziek

De bandleden van Vast Countenance leven stuk voor stuk voor de muziek, met ‘Every Single Bone’. Op hun eigen voorwaarden. Het heeft Vast Countenance voor het derde album “With Muffled Drum” doen belanden bij topproducer Frans Hagenaars. Met zijn hulp staan de sterke punten van Vast Countenance nog meer centraal in de muziek. Ook hebben de composities aan dynamiek en zeggingskracht gewonnen. Zoals in ‘So Long’ waarin de korte stiltes evenveel indruk maken als de muziek.

Kwetsbaar

Zo kwetsbaar als op ‘Solitary Man’ hebben we Johan Molenaar niet eerder horen zingen. De kraakjes die hij zich veroorlooft geven het nummer extra lading. Op ‘Plagues’ is het de lead gitaar die een hoofdrol krijgt. Ook mooi is de samenzang van Johan Molenaar met zangeres Nancy Guijt. In ‘God Keeps Playing’ wordt vocaal nog meer geëxperimenteerd en worden ook de lage regionen aangesproken. Het lekker smerige gitaargeluid blijkt de aanzet tot het rockende ‘Gimme Some’. ‘Sea Change’ is een volgend hoogtepunt. Mede door de mondharmonica, fiddle en afwisselende dynamiek.

De laatste twee nummers van het album “With Muffled Drum” zijn opgenomen zonder drummer Cor Pan. ‘When The Night Falls’ laat een meer psychedelisch geluid horen met uitwaaierende gitaarpartijen. ‘Days’ houdt de herinnering aan Cor Pan levend en zorgt zo voor een mooi eerbetoon.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.