Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Lou Reed: het eerste postume live album is daar

Mijn op één na favoriete live opname van Lou Reed’s ‘Sweet Jane’ staat op het album “Live: Take No Prisoners” uit 1978. Qua intensiteit wordt deze alleen overtroffen door een beknoptere bootlegversie waarvan ik de herkomst nog niet heb kunnen achterhalen.

Postuum live album

“Live: Take No Prisoners” is opgenomen in de Bottom Line in New York die in 2004 haar deuren sloot. Aan hen de eer om op 15 september het eerste postume live album van Lou Reed uit te brengen.

Het betreft een registratie van een avond die Lou Reed samen met Kris Kristofferson samen op het podium doorbracht. Ook deze avond vertolkte Reed Sweet Jane.

Covers

Naast het eigen werk gaven de twee artiesten ook hun versie van een klassieker. Lou Reed koos voor ‘Tracks Of My Tears’ van Smokey Robinson & the Miracles. Kris Kristofferson besloot ‘Bird On A Wire’ van Leonard Cohen onder handen te nemen.

De Bottom Line bezit een archief van 1.200 shows waarvan te hopen dat er meer van zulke mooie uitgaven volgen. Alle shows zijn op cassette opgenomen zodat het ook het nodige werk zal vergen om de geluidskwaliteit op het gewenste niveau te brengen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.