Festival Grasnapolsky 2018
02Feb2018

City : Festival Grasnapolsky 2018
Venue : Radio Kootwijk


 

Op 2, 3 en 4 februari vindt festival Grasnapolsky voor de vijfde en laatste keer plaats op de bijzondere locatie Radio Kootwijk, midden op de Veluwe. In 2019 verhuist het festival naar een nieuwe locatie. De eerste veertien namen voor deze speciale jubileumeditie zijn bekend gemaakt:

Liima (DK)
Ghostpoet (UK) [Best Songs 2015]

Matteo Myderwyk (NL)
Felix Pallas (BE)
Sextile (US)
Afterpartees (NL) [ESNS 2014] [ESNS 2016] [Best Rock 2015]

Pitou (NL)
Grapell (SE)
Arp Frique (NL)
Fungo Bat (NL)
De Cultuur (NL)
Coyoco (NL)
Feng Suave (NL)
San Dollar (NL)

Het Deens-Finse gezelschap Liima bestaat uit meerdere leden van Efterklang en bracht onlangs hun tweede album “1982” uit. In 2015 stonden zij al op Best Kept Secret met hun sfeervolle electronica.

Ook Ghostpoet reist af naar de Veluwe. De Britse zanger en producer combineert hiphop met rock, electronica en funk.

Nederlands talent

Veelbelovend Nederlands talent is er in de persoon van Matteo Myderwyk, die een indrukwekkend optreden gaf op Into the Great Wide Open. Zangeres Pitou stond twee jaar geleden ook al op Grasnapolsky.

De Afterpartees, Arp Frique, Fungo Bat, De Cultuur, Coyoco, Feng Suave en San Dollar completeren de Nederlandse afvaardiging.

Kunst en Expeditie programma

Met “Ver weg / Dichtbij” als thema wordt dit jaar de geschiedenis van Radio Kootwijk tegenover het heden gezet, wordt wat klein lijkt groot en het onzichtbare zichtbaar gemaakt.

Audiovisuele installaties, lichtsculpturen, fotografie en spoken word-performances zullen te zien zijn. Met een andere blik op de omgeving kunnen bezoekers ook mee met de boswachter of een audiotour volgen.

Bungalows en passe-partouts

Landal Rabbit Hill is sinds 2015 de vaste overnachtingslocatie van Grasnapolsky en reeds volgeboekt.

Bezoekers zonder slaapplaats worden doorverwezen naar het nabijgelegen vakantiepark De Berkenhorst waar men tot half december met vroegboekkorting een bungalow kan reserveren. Daarnaast heeft het park speciale aanbiedingen voor Grasnapolsky bezoekers.

Ook de passe-partouts zijn bijna uitverkocht en er worden dit jaar in tegenstelling tot voorgaande edities geen dagkaarten verkocht.