London Calling mei 2014
09May2014

City : Amsterdam
Venue : London Calling 9 en 10 mei


 

De eerste editie van London Calling in 2014 zal 9 en 10 mei plaatsvinden. Desperate Journalist, Wolf Alice, Arthur Beatrice, Ice Choir, Proper Ornaments, Hospitality en The Delta Riggs zijn de eerste bands waarvan bekend is gemaakt dat ze op de mei-editie van London Calling 2014 zullen staan.

London Calling is al 22 jaar een springplank voor talentvolle bandjes. In eerste instantie vooral uit Engeland, maar tegenwoordig worden er ook acts geboekt uit onder meer de VS. Onder meer Blur, Placebo, The Libertines, The Kooks en Bloc Party hebben op Londing Calling gestaan.

Maak onderstaand kennis met de bands die 9 en 10 mei 2014 op London Calling zullen staan.

Desperate Journalist

Desperate Journalist uit Londen is geboekt op basis van de vier nummers die ze digitaal hebben uitgebracht en de superlatieven waarmee de Britse en Amerikaanse muziekblogs elkaar om beurten probeerden te overtreffen. Invloeden van Desperate Journalist die 9 en 10 mei op London Calling zal staan zijn Siouxsie and the Banshees, Savages en Bleached. Post-punk met vrouwelijke vocalen.

Wolf Alice

Wolf Alice moest onverhoopt afzeggen voor de November-editie van London Calling die onlangs heeft plaatsgevonden en mag nu dus in de herkansing. Mei vorig jaar heb je Wolf Alice wel al tegen kunnen komen in de Tolhuistuin toen London Calling proef draaide voor haar Mei-editie die een week na dit optreden plaatsvond. Invloeden van Wolf Alice varieren van Mazzy Star, Pavement tot The Fall in.

Arthur Beatrice

Arthur Beatrice volgt het pad dat The XX heeft uitgezet. Zij doen dat met een frontman en -vrouw. Sfeervolle indie op London Calling 9 en 10 mei.

Ice Choir

Ice Choir is een project van Kurt Feldman, de drummer van Pains Of Being Pure At Heart. Met Ice Choir kan hij zijn liefde voor de jaren ’80 tot uiting brengen. Denk Pet Shop Boys, Erasure, Spandau Ballet, Visage, Johnny Hates Jazz, en Tears for Fears. Een aanrader om tijdens London Calling op 9 en 10 mei te bekijken.

Proper Ornaments

Proper Ornaments legt momenteel de laatste hand aan het debuutalbum. Invloeden zijn The Velvet Underground en Jesus & Mary Chain en Jacco Gardner. Tijdloze indiepopmuziek. Ook dat hoort thuis op London Calling.

Hospitality

Eind januari komt het album “Trouble” van Hospitality uit. Beluister onderstaand de track Rockets and Jets van Hospitality.

The Delta Riggs

Frontman van The Delta Riggs is Elliott Hammond, de ex-toetsenist van Wolfmother. Natuurlijk hoor je daar de invloeden van terug. Maar ook fans van Jet, Cage The Elephant en The Hives zullen aan aan hun trekken komen bij het optreden van The Delta Riggs op London Calling, 9 en 10 mei.