Pinkpop 2016
10Jun2016

City : Pinkpop 2016
Venue : Landgraaf


 

Pinkpop 2016 belooft weer een feest der herkenning te worden met de drie headliners Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney. Red Hot Chili Peppers stond eerder in 2006 op Pinkpop.

Voor Rammstein is het nog iets korter geleden. Zij stonden in 2010 voor het laatst op Pinkpop. Door het vroege vallen van Pinksteren dit jaar op 15 en 16 mei valt het wederom niet samen met Pinkpop. Voor 2016 is het weekend van 10 t/m 12 juni gekozen voor Pinkpop.

Storsky

Pinkpop 2016 zal worden geopend door Storksky, winnaar van de finale van ‘Nu of Nooit’. Het debuutalbum van Storksky is een uit de hand gelopen afstudeerproject van zanger en gitarist Michiel Claessen. Hij vervulde hiervoor de rollen van songwriter, zanger, gitarist, engineer en producer te functioneren.

Maar liefst zes verschillende drummers verleenden hun medewerking aan het album. Onder hen Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). De plaat werd gemasterd door Reuben Cohen, die al samen werkte met onder andere Queens Of The Stone Age.

Live speelt Storksky niet met zes drummers, er zit bij elk optreden gewoon een andere drummer achter de kit. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend welke drummer tijdens Pinkpop 2016 de stokjes ter hand zal nemen.

De afgelopen maanden nam Pinkpop afscheid van twee artiesten die ooit op het roemruchte festival stonden. Zo stond Lemmy Kilmister (pas) in 2010 op Pinkpop. John Bradbury stond in 1980 en 2012 met The Specials op Pinkpop.

Programmering Pinkpop 2016

17 februari maakte Pinkpop een groot deel van de programmering bekend. Wat opvalt is dat ook de wat minder bekende namen weer een plek hebben gekregen op Pinkpop 2016. Ook staat EDM weer wat steviger op het programma met onder meer Major Lazer, Kygon en Robin Schulz. De Band van 2015 (volgens IndebanvanNL) Nothing But Thieves staat ook op Pinkpop 2016. Onderstaand de programmering van Pinkpop 2016 zoals deze nu bekend is.

Klik op de naam van de artiest voor meer informatie. (indien beschikbaar)

VRIJDAG 10 JUNI

RED HOT CHILI PEPPERS
JAMES BAY
BASTILLE
THE COMMON LINNETS
MAJOR LAZER
YEARS & YEARS
GARY CLARK JR.
DE STAAT
BEAR’S DEN
STORKSKY
SKIP&DIE (dj-set) & FRIENDS
ONE OK ROCK
THE STRUTS
LUKAS GRAHAM

ZATERDAG 11 JUNI

RAMMSTEIN
DOE MAAR
LIANNE LA HAVAS
JAMES MORRISON
WALK OFF THE EARTH
PUSCIFER
GHOST
SKILLET
HALESTORM
ROBIN SCHULZ
NOTHING BUT THIEVES
MATT SIMONS
LUCAS HAMMING
NOISIA
PARQUET COURTS
THE SORE LOSERS [Recensie]
LUCKY FONZ III

ZONDAG 12 JUNI

PAUL McCARTNEY
LIONEL RICHIE
KYGO
JOHN NEWMAN
DOUWE BOB
SKUNK ANANSIE
BRING ME THE HORIZON
ALL TIME LOW
TOM ODELL
BALTHAZAR
VINTAGE TROUBLE
JAMIE LAWSON
ST. PAUL & THE BROKEN BONES
DJ’S WAXFIEND & PRIME
SEVN ALIAS
BROEDERLIEFDE
GRAVEYARD
THE LONDON SOULS
SLAVES