Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Sufjan Stevens schrijft een lied over American hero Tonya Harding

Tonya Harding

‘Tonya Harding’ is de titel van een nieuw nummer van Sufjan Stevens. Het verschijnt zeer kort na het uitkomen van outtake album “The Greatest Gift “. Qua stijl sluit het hier naadloos op aan.

In de wetenschap dat vrijdag de film “Tonya Harding” uitkomt zou je Sufjan Stevens er zelfs van kunnen betichten dit commercieel uit te willen buiten. Nergens wordt er namelijk melding van gemaakt dat het nummer onderdeel van de film is. Maar de begeleidende door Sufjan Stevens geschreven essay over Tonya Harding maakt duidelijk dat de singer/songwriter net zo oprecht is als altijd.

Tonya Harding is een American hero. Dat haar toenmalige vriend in 1994 het been van haar rivale Nancy Kerrigan liet breken doet daar niets aan af. Evenals het feit dat ze een hoofdrol had in één van de eerste celebrity sex tapes doet daar niets aan af.

In 1996 redde ze een 81-jarige vrouw het leven met mond-tot-mond beademing. Haar bokscarriere die ze ook had toont dat ze een vechter is. Buiten de ring streed Tonya Harding tegen klassediscriminatie, sexisme en mishandeling.

“At the end of the day, Tonya Harding was just an ordinary woman with extraordinary talent and a tireless work ethic who set out to do her very best. She did that and more. I hope the same can be said of us all.”

Er zijn twee versies van het nummer beschikbaar, in D major en in Eb major. Ook verschijnt er binnenkort een limited edition cassette 7-inch blue marble vinyl. Reserveren kan via deze link.

Share : facebooktwittergoogle plus



No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.