Onder de hoede van Sanoma’s weblog.nl zette IndebanvanNL oprichter Rob de Greeuw zijn eerste schreden als blogger op de digitale snelweg. In 2003 werd Danny Vera ontdekt. In 2005 wist zelfs zijn platenlabel Excelsior Recordings (waar hij ook debuteerde) nog niet van het bestaan van Tim Knol, maar was hij al veelvuldig te horen (en kon je over hem lezen) op IndebanvanNL.

Via deze pagina en dit artikel kon je zeggen dat je James TW al kende voordat Q Music hem draaide. En ook Rag ’n Bone Man stond een half jaar voor single ‘Human’ al op IndebanvanNL. Ook de comeback van de Gorillaz kon je hier op de voet volgen. Als je het hier al niet als eerste kunt vinden dan proberen we je in ieder geval het meest complete nieuws over een artiest te bieden.

Spotify

Een groeiend deel van de 3.000 maandelijkse bezoekers heeft ook de Spotify Playlists van IndebanvanNL ontdekt. Deze curated service kent circa 1.500 volgers. Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste muziek? Dat kan via onze New Indie Music Everyday playlist.

Informatie over de commerciële mogelijkheden van deze service zijn op verzoek verkrijgbaar.

Mixcloud

Via Mixcloud biedt IndebanvanNL een mix van radioprogramma’s, artiestenspecials en interviews aan. Het is mogelijk om hier te adverteren met een radiospot.