Alessia Cara

Alessia Cara - Nederlandse biografieDe Canadese singer/songwriter Alessia Cara (1996) heeft na debuutsingle ‘Here’ heel snel naam gemaakt. Dat kan ook niet anders gezien haar eerste wapenfeit wereldwijd al meer dan 110 miljoen keer is gestreamd en in de Verenigde Staten in de Top 10 belandde. Een belangrijke factor in het succes van ‘Here’ was de sample (“Ike’s Rap 2” van Isaac Hayes) waarmee Portishead op ‘Glorybox’ ook al goede sier maakte.

Op haar eerste EP “Four Pink Walls” laat Alessia Cara echter horen nog veel meer in haar mars te hebben. Lorde, Alicia Keys en Drake zijn al fan. En haar cover van ‘Bad Blood’ tweette de originele uitvoerende Taylor Swift:“You’re AMAZING…Love this” en nodigde haar meteen uit voor een gastoptreden bij haar 1989 tour.

Alessia Cara startte al op haar 10e met muziek. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en begon op advies van haar moeder een eigen YouTube channel. Alessia Cara wordt reeds geroemd door de durf en eerlijkheid die ze in haar teksten legt en werd daardoor gezien als een grote favoriet om uitgeroepen te worden tot de BBC Sound of 2016. Dat werd echter Jack Garrat. 

November 2015 verscheen het debuutalbum “Know-It-All” van Alessia Cara. Ook werkte ze onder meer samen met Troye Sivan en Zedd en nam ze een nummer op voor de film “Vaiana”.

1 gedachte over “Alessia Cara”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.