Ashtraynutz

Biografie en discografie Ashtraynutz

Ashtraynutz is opgericht door Joël Gaerthé (Amsterdam 1991). Omringd door muziek in het ouderlijk huis was dat slechts een kwestie van geduld. Tijdens zijn muziekopleiding in Rotterdam begon Joël Gaerthé op zijn zestiende, met Jamie Lidell en Tom Waits als voorbeelden, beats, melodieën en teksten te schrijven.

De geboorte van Ashtraynutz

Voor zijn eindexamen maakte Joël Gaerthé samen met beat maker en producer Jimmy Barbosa een album. Het luidde de geboorte van Ashtraynutz in: bluesy, fuzzy en vooral heel veel soul.

Lead: Joël Gaerthé
Backing Vocals: Tess Gaerthé
Drums: Darryl Ciggaar
Bass: Bill Mookhoek
Keys: Joël Dieleman
Guitar: Nick Croes

Broer en zus Gaerthé

Vocaal wordt Joël Gaerthé aangevuld door zijn zus Tess Gaerthé, die in 2008 namens Nederland meedeed aan de finale van het Junior Songfestival.

In het voorprogramma van Chef’ Special

Begin 2012 stond Ashtraynutz als voorprogramma van Chef’ Special in uitverkochte zalen als Paradiso (Amsterdam), Patronaat (Haarlem) en Tivoli (Utrecht).

Geworteld in Rotterdam en Amsterdam is het natuurlijk volstrekt logisch dat de band Ashtraynutz haar debuut EP de titel “City Lights” meegaf. Sindsdien heeft Ashtraynutz al heel wat steden gezien.

Radio6 Soul & Jazz talent

In de eerste negen maanden van 2013  alleen al gaf de band zo’n 55 live optredens gegeven. Single ‘City Life’ kreeg daarnaast behoorlijk wat airplay. Ook werd Ashtraynutz uitgeroepen tot ‘Radio6 Soul & Jazz talent.’

September 2013 komt de single ‘Running Wild’ uit als voorloper van een nieuw te verschijnen EP.

Nieuwe band van Joël Gaerthé

Na het tekenen van een publishing deal in 2015 met Sony ATV gaat Ashtraynutz verder onder een nieuwe naam: The Howlin‘.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.