Kyteman (Colin Benders)

Biografie Kyteman (Colin Benders)

In 2009 was daar ineens Kyteman. Maar zo is het natuurlijk nooit het geval. Colin Benders, a.k.a. Kyteman was al twintig jaar bezig met muziek. Een leven lang dus, want bij het uitkomen van debuutalbum “The Hermit Sessions” was Kyteman 23. Na al op zijn derde besmet te zijn met het muziekvirus van zijn oom Jacky Terrasson (halfbroer van zijn moeder en jazzpianist in New York) is na de basisschool al duidelijk dat de enige carrière die voor kleine Colin is weggelegd, er een in de muziek is. De middelbare school voor Jonge Talenten verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag wordt het doel, gevolgd door het Conservatorium waar hij al na twee jaar stopt.

The Hermit Sessions

Drie jaar lang werkt Kyteman vervolgens aan zijn debuutalbum “The Hermit Sessions”. Met vaak geen cent te besteden. Maar dat zal gauw veranderen. Na het uitkomen van “The Hermit Sessions” staat het Kyteman HipHop Orchestra op Pinkpop 2009, Lowlands 2009, Appelpop 2009, North Sea Jazz 2009, Eurosonic/Noorderslag 2009. Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2010 krijgt Kyteman de Popprijs 2009 uitgereikt.

The Kyteman Orchestra

Kyteman heeft de smaak te pakken en tourt onder meer met Relax, Krezip, Voicst, Wouter Hamel en C-mon & Kypski. In 2010 maakt Kyteman deel uit van het Beukorkest en tijdens Symphonica in Rosso speelt Kyteman twee nummers met Sting mee. Samen met zijn oude leraar Eric Vloeimans en diens band Gatecrash brengt Kyteman in 2011 het album Kytecrash uit. In 2012 trommelt Kyteman zijn orkest weer op en brengt het tweede gezamenlijke album ‘The Kyteman Orchestra’ uit.

The Jam Sessions

In 2014 is het tijd voor de volgende uitdaging: ‘The Jam Sessions’. Geen setlist, geen ingestudeerde nummers, maar een complete show vol muzikale improvisatie. Iedere show van The Kyteman Orchestra Jam Sessions zal worden opgenomen en de beste stukken worden samengevoegd op een livealbum.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.