Cloudmachine

Nederlandse biografie CloudmachineCloudmachine wordt door critici hoog aangeslagen. Met het vierde album A Gentle Sting wordt het hoog tijd het grote publiek hier ook van te overtuigen. Uniek aan de band Cloudmachine is dat ze niet vast zijn te pinnen op een bepaald genre. Na vier albums kunnen we wel zo langzaamaan stellen dat er sprake is van een eigen geluid. Tijdloze muziek zoals John Lennon, Tom Waits, Elliott Smith en Neil Finn die maken en maakten.

In het verleden werkte Cloudmachine samen met Oz Fritz. Hij was de engineer van het album Mule Variations van Tom Waits dat bekroond is met een Grammy. Voor het nieuwe album A Gentle Sting van Cloudmachine is samengewerkt met de producer van de Britse singer-songwriter Jon Allen. De mastering van het nieuwe Cloudmachine album is gedaan door Mike Marsh (werkte eerder samen met Björk, Depeche Mode, Massive Attack, Oasis, Chemical Brothers en Prodigy).

De band Cloudmachine bestaat uit Marco Kuypers (piano), Ray Edgar Duyns (basgitaar), Mike Coolen (drums), Ruud Houweling (vocals & gitaar) en Richard Lagerweij (gitaar)

Discografie Cloudmachine:
A Gentle Sting (Bertus – 2013)
Back On Land (Bertus – 2009)
Hum Of Life (Bertus – 2006)
Sweater For The Cold World (Coast To Coast – 2003)

Andere projecten van Cloudmachine:

Cloudmachine heeft ook de soundtrack voor de televisiedocumentaire De Gouden Eeuw verzorgd. Deze 13-delige serie verhaalt over de 17e eeuw, de tijd van Rembrandt, kolonisatie, handelexpansie, VOC. Toen Nederland gold als de wereldleider. Ruud Houweling van Cloudmachine heeft alle muziek die in de serie De Gouden Eeuw te horen is, gecomponeerd en geproduceerd. Enkele andere bandleden van Cloudmachine hebben de muziek ingespeeld. Een aflevering van De Gouden Eeuw en de muziek van Cloudmachine kun je HIER bekijken.

Meer informatie over de serie is te vinden op de programmawebsite van De Gouden Eeuw.

Website: www.cloudmachine.nl

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.