James TW

James TW

Op je 16e uitgenodigd worden door twee major labels. Het overkwam James TW, via de covers die hij op zijn YouTube kanaal plaatste. James Taylor-Watts schrijft al nummers vanaf zijn veertiende, zoals eerste single She’s the One. Met drummen begon hij al op zijn tiende. Via Youtube leerde hij zichzelf gitaar en piano spelen.

In 2013 werd hij door BBC Introducing uitgeroepen tot ‘up & coming artist’. En in 2014 verscheen de eerste EP “Just a Number”. De definitieve doorbraak kwam met ‘When You Love Someone’. Het nummer verhaalt over wat een scheiding met de kinderen doet. Het leverde James TW vanuit zijn fanbase veel vragen op. Zo veel zelfs dat hij een video opnam waarin hij een toelichting op de totstandkoming van het nummer gaf.

Ook heeft James TW een gitaar tutorial van ‘When You Love Someone’ online gezet zodat mensen het nummer via YouTube kunnen leren spelen. Net zoals hij dat vroeger deed.

In aanloop naar het uitkomen van zijn nieuwe EP gaf de zanger 17 maart 2016 een showcase op SXSW, gevolgd door een tournee met labelgenoot Shawn Mendes.

December 2016 werd het nummer ‘When You Love Someone’ eindelijk in Nederland opgepikt door Q Music. Januari 2017 verblijdde hij ons land met een bezoek voor een showcase tijdens Eurosonic Noorderslag 2017.

17 februari 2017 bracht James TW zijn nieuwe single ‘Ex’ uit.

8 maart 2017 maakte Jan Smeets tijdens de traditionele persconferentie bekend dat James TW naar Pinkpop 2017 komt.

Debuutalbum James TW

2018 kunnen we waarschijnlijk uitroepen tot James TW jaar. Dan verschijnt namelijk zijn debuutalbum.

2 gedachten over “James TW”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.