Majical Cloudz

Majical Cloudz - Nederlandse biografie

Foto: Rocco Avallone

Majical Cloudz is een Canadees electronic/indie pop duo bestaande uit Devon Welsh en Matthew Otto. Devon Welsh is de zoon van acteur Kenneth Welsh, die onder meer een rol in Twin Peaks en een reeks kaskrakers had. (Legends of the Fall, The Day After Tomorrow, The Aviator).

Devon Welsh startte Majical Cloudz in eerste instantie in 2010 met iemand anders, Matthew E. Duffy. Na een titelloze cassette, de EP Earth to a Friend/Mountain Eyes en het album II, nam Matthew Otto de plaats van Matthew E. Duffy in. Samen brachten ze in 2012 de EP “Turns, Turns, Turns” uit. De opvolger, het tweede album “Impersonator” van Majical Cloudz werd in 2013 genomineerd voor een Polaris, een Canadese muziekprijs. Er volgden samenwerkingen met Grimes en Lorde.

Als belangrijkste invloeden op zijn songwriting noemt Devon Welsh Elliott Smith en Arthur Russell. Op het album “Impersonator” horen we daarin vooral de tekstuele kracht van Elliott Smith terug. Arthur Russell bezit de kracht om meerdere tegenstrijdige productionele ideeën samen te laten smelten. Iets waarin Majical Cloudz op hun tweede album ook in is geslaagd.

Oktober 2015 verscheen het derde album “Are You Alone?” van Majical Cloudz. In de teksten komen onder meer referenties aan The Beatles, Radiohead en The Smiths voorbij. Op het slotnummer ‘Call On Me’ doet Majical Cloudz een belofte.

I am your friend till the end of your life

15 januari 2016 verscheen de EP “Wait And See” van Majical Cloudz dat gekenmerkt werd door een steviger geluid. De nummers stammen uit de opnames voor het derde album “Are You Alone?” maaar werden door het duo niet passend gevonden voor op het album.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.