Moddi

Moddi (biografie)

Moddi is de artiestennaam van Pål Moddi Knutsen, geboren in een klein vissersdorp op het eiland Senja aan de noordkant van Noorwegen. Zijn eerste kennismaking met muziek was reeds op vijfjarige leeftijd toen hij een visserslied zong op het lokale radiostation. Tot zijn veertiende speelde Moddi piano, trompet en basgitaar voordat hij begon te rappen. Op zijn 18e had Moddi zijn eerste concert met zijn eigen liedjes op de accordeon van zijn moeder.

In 2006 volgde een eerste demo waarvan 20 exemplaren werden gemaakt en die gretig werd gedraaid op de radio. In 2010 verscheen het debuutalbum “Floriography” van Moddi die prompt genomineerd werd voor twee Spellemannsprisen. (de Noorse grammy’s) en tourde vervolgens met Angus en Julia Stone als supportact.

Na 250 optredens met de liedjes van het debuut “Floriography” was het plezier in muziek volledig weg en zag het er niet naar uit dat er ooit nog nieuwe muziek zou uitkomen van Moddi. Maar een lange break deed wonderen. Nadat het nieuwe album Set The House On Fire begin 2013 uitkwam werd er in de zomer een tweede album “Kæm va du?” opgenomen.

De muziek van Moddi leeft. Liedjes in het Noors en Engels. Met overslaande stem boven schreeuwende gitaren uit, maar ook breekbaar en klein. Een grillige carrière die het volgen waard is.

2 gedachten over “Moddi”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.