We Came As Strangers

We Came As Strangers

Met Bryan May en Steve Vai als fans heeft de band We Came As Strangers nog verdacht weinig exposure ontvangen in Nederland. En dat terwijl gitarist Justin Sandercoe gezien wordt als “een van de meest invloedrijke gitaarleraren ooit”. The Independent, verantwoordelijk voor dit citaat, doelt hiermee op zijn YouTube kanaal dat inmiddels meer dan 210 miljoen views telt.

Bassist Tim Harries heeft naast We Came As Strangers op zijn cv samenwerkingen staan met Brian Eno, David Holmes en Katie Melua. Zangeres Ellem, vergeleken met Ellie Goulding en Adele, verwierf wereldwijde erkenning met haar versie van The Beatles’ ‘Blackbird’ (opgenomen voor Converse) en haar bijdragen aan kaskraker “About A Boy” en televisieserie “Grey’s Anatomy”. Ook Owen Thomas heeft in deze zelfde industrie zijn sporen verdiend.

We Came As Strangers is van ontstaan als een project waarin het viertal onbegrensd kon experimenteren naast hun professionele werk. Een band waarin ieder lid betrokken is bij het schrijven van de nummers en de productie. Met uitzondering van Justin Sandercoe kende geen van de bandleden elkaar. De bandnaam We Came As Strangers berust dan ook op waarheid. En hoeveel bands kunnen dat zeggen?

We Came As Strangers is a complete execution of creative freedom in its most literal sense

Voor het derde album “Eyedom” van We Came As Strangers dat 31 augustus 2015 uitkomt, handhaafde de band dezelfde werkwijze als bij de eerdere albums “Shattered Matter” (2014) en “Recipe For Adventure” (2013). Zonder ook maar één noot of zelfs een refrein ging de band de studio in. Spontaniteit, daar draait het om bij We Came As Strangers!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.