Als VIP naar de Landmachtdagen

landmachtdagen 2010Dit weekend vinden de Landmachtdagen weer plaats, op de Johannes Postkazerne in Havelte. Dit weekend wordt elke twee jaar georganiseerd. Vandaag vond de generale repetitie plaats voor relaties en familie. Het wordt een weekend omlijst door een zwarte rouwrand door het overlijden van korporaal Luc Janzen tijdens zijn missie in Afghanistan.

Tijdens de Landmachtdagen krijg je een goed beeld van de professionaliteit van het Nederlandse leger dat bijzonder goed is opgeleid en getraind. In gesprekken met de soldaten die uitgezonden zijn geweest wordt duidelijk hoeveel het Nederlandse leger heeft betekent voor de Afghaanse bevolking. Zo konden zij ook terecht in het medisch hospitaal. Een kleine unit die door haar kennis en ervaring echter een betere zorg kon garanderen dan de plaatselijke ziekenhuizen.

Niet alleen zien en horen maar vooral ook ruiken, voelen en proeven van de Landmacht is dit jaar het thema. Kijk dan ook niet vreemd op als je gezandstraald wordt tijdens een helikopter demonstratie. “Om een beetje het gevoel te krijgen op missie te zijn,” vertelt één van de officieren. Een wandeling door het nagebouwde Kamp Holland versterkt dit gevoel nog eens. Vol trots en met enthousiasme vertellen de manschappen over hun vak. Missies in oorlogsgebied maar bijvoorbeeld ook hun rol bij het bestrijden van de vele bosbranden die de afgelopen jaren in Portugal en Griekenland plaatsvonden.

Kijk voor meer informatie op www.defensie.nl of bekijk onderstaande video.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.