De SENA draait podcasts de nek om

De SENA draait podcasts de nek om. Luister naar het volgende fragment van het KRO programma American Connection. Ik gebruik het programma American Connection om te bepalen welke cd’s ik ga beluisteren en eventueel kopen. Als geheugensteuntje bewaar ik de uitzendingen op mijn computer. Op deze wijze ben afgelopen maand overgegaan tot de aanschaf van de nieuwe cd’s van Neil Young (Live at Massey hall ’71 en Living with war), The Frames, Ron Sexsmith, El Pino & The Volunteers (Nederlands!) en Ray Lamontagne. Dat worden er de komende maand dus minder. Dit kan toch onmogelijk de bedoeling zijn van de SENA.

American Connection verbannen

De BUMA/STEMRA is onlangs eindelijk overgestapt op een internetvriendeljkere werkwijze waar artiesten het is toegestaan om toestemming te geven voor het gebruik van hun muziek op internet waar het om promotie van de muziek gaat. Bij American Connection is dat zeer zeker het geval. Ook omdat ze nog eens aandacht schenken aan muziekstromingen die nergens anders te horen zijn. Ook de publieke omroep zelf heeft het programma ver weg gestopt (’s nachts op Radio 2 en op het redelijk ontoegankelijke Radio 6).

Demonstratie op het Binnenhof

Blijkbaar wil de SENA een stokje steken voor de plannen van de “vooruitstrevende” BUMA/STEMRA. Ik ben benieuwd of de muziekliefhebbers van Nederland te porren zijn voor een demonstratie op het Binnenhof. Ik zal er zijn. Want een organisatie als de SENA is toch niet meer van deze tijd? Eer zij wakker worden zijn wij alweer toe aan Web 3.0

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.