Edison awards Jazz/World 2007 uitgereikt

Silje_nergaard_wint_edisonVanavond zijn de Edison awards Jazz/World 2007 uitgereikt. Het evenement vond plaats in de Frits Philips zaal in Eindhoven. De avond werd aan elkaar gepraat door Jack van Gelder, zelf ook een vervent jazz liefhebber. Maar natuurlijk kon hij het niet laten een link met het voetbal te leggen. In zijn opening zei hij zich te bevinden in het kleine PSV stadion en dit was de champion league van de jazz.

Silje Nergaard

Vooraf waren alle winnaars al bekend gemaakt. Wende Snijders won in de categorie Vocaal Nationaal. Helaas kon zij de award niet persoonlijk komen ophalen vanwege verplichtingen elders. Silje Nergaard won in de categorie Vocaal Internationaal en gaf een verbluffend optreden. Randy Crawford sleepte de lifetime achievement award hoogstverdiend in de wacht. En toen was het woord aan het publiek.Bij de keuze tussen Wouter Hamel, Laura Fygi en Boris werd laatstgenoemde gekozen voor de Edison publieksprijs.

Succesvol jaar Boris

Helaas kon Jack van Gelder het niet laten weer even te refereren aan het Idols verleden van Boris. Hij Boris_wint_edison_jazz_award vertelde een zeer succesvol jaar achter de rug te hebben met zijn prachtige tweede album Holy Pleasure. En een betere afsluiting is niet denkbaar. Jack van Gelder vroeg hem hoe in vredesnaam bij de Edison Jazz awards terecht was gekomen. Boris vertelde dat dit de tweede Edison in de familie is. In 1980, het jaar dat Boris geboren werd, won zijn vader precies dezelfde award. Jazz muziek is hem dus met de paplepel ingegoten.

Boris, ook namens het Muziekcafe van harte gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.