Eerste downloader voor het gerecht gesleept (2)

Een kleine correctie in het geval van Jamie Thomas is op zijn plaats. Ten eerste heet ze niet Jamie maar Jammie Thomas. En ze wordt er niet van verdacht nummers te hebben gedownload. Maar er zijn bewijzen verzameld dat ze in ieder geval 24 nummers heeft aangeboden op het internet. De rechter had niet veel tijd nodig, om precies te zijn vier uur, om haar schuldig te bevinden. Een boete van $ 220.000 is haar ten laste gelegd. Jamie Thomas heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis. Ze heeft reeds $ 60.000 aan advocaatskosten die ze al niet kan betalen, dus dat is best een stoer weerwoord van haar.

Non-discussie

Jammie_thomas_verliest_rechtzaak_1De rechtszaak is inmiddels verzand in een soort non-discussie. Er zijn namelijk geen bewijzen dat de nummers daadwerkelijk zijn gedownload, alleen dat Jamie ze op internet heeft aangeboden. En aanbieden is niet hetzelfde als verspreiden, wat strafbaar is. Als het aanbieden inderdaad geen auteursrechtinbreuk inhoudt kan de aanklager, de RIAA, waarschijnlijk geen schadevergoeding meer krijgen.

De RIAA maakt het eerder dit jaar Allofmp3.com ook al erg lastig maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Spannend of dat nu weer het geval zal zijn.

Met dank aan Tweakers.net

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.