Nieuwe single Keane op usb stick

Keane_op_usb_stick De nieuwe single van Keane wordt uitgebracht op een usb stick. Speciaal voor de doelgroep van de band, de 12-25-jarigen die geen gevoel bij een cd hebben. Wat is de platenindustrie toch innovatief dat ze met zo’n geweldig nieuwerwetse gadget op de markt komen. Al lijkt het me voor Keane wel een teleurstelling te horen dat ze vooral populair zijn in de K3 doelgroep.

Five years

Als een platenmaatschappij hier vijf jaar geleden mee was gekomen, dan had ik het nog wel een goed idee gevonden. Maar nu, kom op zeg! Blijf vooral je geld weggooien aan rechtszaken tegen downloaders en stompzinnige muziekdragers. En investeer het vooral niet in artiesten die zich wel richten op de overigens veel interessantere – want kapitaalkrachtigere – 25-plussers.

Ik snap er niets van

Waar je vroeger opschepte tegen je vrienden dat je wel 600 cd’s had, kan je nu stoer opbiechten dat je wel 600 usb sticks hebt. Allemaal met een geweldig coverontwerp. Alleen, hoe berg je die allemaal op? En je opwarmen aan de sexy foto’s van Christina Aguilera wordt zo ook een beetje lastig. Maar dit zijn allemaal gedachten van iemand die buiten de doelgroep valt en er dus helemaal niets van snapt. Iemand die ook nog zo dom is gewoon cd’s te kopen voor gemiddeld € 17. Gewoon omdat hij het artiesten zoals El Pino & The Volunteers, Ray Lamontagne en Ryan Adams gunt. Ook al weet hij best dat hij daarmee voornamelijk de kas van de platenmaatschappij spekt. Maar daarom gaat hij dan óók naar hun concerten. En hij kan wél aan zijn kleinkinderen laten zien wat goede muziek is. Probeer dat maar eens te doen met je Itunes song.

Een tweede leven voor de grammofoonplaat

Een verklaring van de platenmaatschappij: “The CD is an old technology that has not evolved. Fortunately people still want to own a physical product, so with the extra storage, the idea is to offer a better consumer experience”. Nu als je dat wilt doen, wanneer breng je de grammafoonplaat dan niet opnieuw tot leven? Er is geen betere geluidskwaliteit denkbaar. Ik ben inmiddels alweer overstag gegaan. Alleen jammer dat het aantal leverbare nieuwe titels momenteel nog wat beperkt is. (El Pino & The Volunteers, Ray Lamontagne en Ryan Adams)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.