Nominaties Westfriese Popprijs

WfpopprijsZaterdag 17 februari wordt voor het eerst de Westfriese popprijs uitgereikt. Nederland is dus weer een prijs rijker. De presentatie van de avond is in handen van Johannes de Boom en vindt plaats in Cultureel Centrum Manifesto in Hoorn. Ook jij kan stemmen op de genomineerden via de site van de radio omroep die het evenement live uitzendt. Het Muziekcafe zet zelf in op A day’s work. Maar de MeloManics hebben we al eens live aan het werk gezien en dat was ook niet verkeerd. In BeRightBack vinden we Tim Knol terug op gitaar en zang en dat doet ons Americana hart wilder kloppen. Kortom, we laten het geheel aan jullie over. Onderstaand even een korte presentate van de genomineerden.

MeloManics
Een eigenzinnig trio dat een combinatie van synthpop en rock ’n roll brengt. December 2004 werden ze tweede tijdens de Finale van de Grote Prijs van Nederland. Het resulteerde dit jaar in een uitgebreide en door een biermerk gesponsorde Locals Only tour in het gehele Nederlandse clubcircuit, veel Nederlandse popfestivals, boekingsdeal via Glam Bookings, airplay bij 3FM en KinkFM. Ook hebben ze al op Parkpop in Den Haag gestaan.

Karmakonga
Na de finales van de Winston Popprijs (winnaar) en de Amsterdamse Popprijs dit jaar stond Karmakonga op 09 december in de Melkweg tijdens de Finale van de Grote Prijs van Nederland. De band viel helaas niet in de prijzen, maar liet een onuitwisbare indruk achter. Het leverde de band al flink wat airplay op bij de vaderlandse radiostations. In 2006 was Karmakonga de opener van het grootste reggae festival van Europa Reggae Sundance.

A Day’s Work
In 2006 verscheen het eerste album ‘A Home in the Rain’ via DAWA music. Dit is inmiddels in de gehele Benelux verkrijgbaar. De single Welcome Home kreeg veel airplay. Twee bandleden hebben helaas besloten hun muzikale carrière voort te zetten in Life of Agony, de band van Keith Caputo. Gelukkig maken inmiddels hun vervangers deel uit van de band. Voor 2007 staat een tour door het Verenigd Koninkrijk in het vooruitzicht.
BeRightBack
Vijf jonge honden (15-18 jaar) die authentieke pop en rock brengen met een hele duidelijke knipoog naar muziek uit de jaren zestig en zeventig. (The Who, Bob Dylan, Neil Young en The Beatles). De band won vol overtuiging Blokpop, de voorronde van Noord-Hollands Glorie, voorronde Access Live en Live in Obdam en kreeg telkens uitstekende kritieken.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.