Gensu Dean & Wise Intelligent (Poor Righteous Teachers) - G.o.D. (Game of Death)

Poor Righteous Teachers: een tijdreis door veertig jaar hiphop

Er is geen groter contrast denkbaar tussen het commerciele succes en de bandnaam die de Poor Righteous Teachers zichzelf gaven. Alleen hun debuutalbum bereikte al de gouden status. 

In totaal verkocht Poor Righteous Teachers zelfs ruim 2 miljoen albums in de tijd (1988-1996) dat je daarvoor nog naar de winkel moest. En dat zonder over ‘Money’ te rappen maar een eerlijkere maatschappij na te streven met hun teksten. 

Wise Intelligent

Het belangrijkste gezicht van de Poor Righteous Teachers is Wise Intelligent. Na een rits solo albums heeft hij nu het plan opgevat om een album op te nemen met Gensu Dean.

Gensu Dean

De veelgevraagde producer (David Banner, Planet Asia, Large Professor, CL Smooth, Ol Dirty Bastard, Roc Marciano, Denmark Vessey, Homeboy Sandman, Diamond D, Conway The Machine) staat bekend om zijn analoge sound waarvoor hij onder meer teruggrijpt op zijn vinyl collectie bestaande uit meer dan 7.000 LP’s.

Game of Death

“Game of Death” belooft een historische reis door hiphop te worden. Van Roxanne en Biz Markie naar Jay Electronica en Erykah Badu. 

Your shit aint Hiphop if it’s corporate

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.