Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

St Vincent: nieuw album in aantocht

Na vier albums is St. Vincent nog vooral een musician’s musician. Een artieste die gewaardeerd wordt door collega’s en een kleine kring bewonderaars, buiten het zicht van het grote publiek. Ook is ze in muziekdocumentaires als Soundbreaking een graag geziene gast.

Pills

Na de release van haar laatste album werd de kring van bewonderaars fors groter en voor het welbevinden van St. Vincent misschien wel iets te.

Een relaas (‘Pills’) hiervan is terug te vinden op haar nieuwe album dat deze herfst het licht zal zien.

New York

Het album “,#MASSEDUCTION” getiteld, verschijnt 13 oktober en is geproduceerd door Jack Antonoff. Het leverde al de prachtige single ‘New York’ op.

New York is ook de plaats waar het album is opgenomen, in de legendarische door Jimi Hendrix gebouwde Electric Lady Studios.

Eerder liet St. Vincent tijdens een optreden in Tokyo een ander nieuw nummer, ‘LA’, horen.

Ook liet St. Vincent weten dat er een tweede versie van het album bestaat waarop ze alleen begeleidt door een piano de nummers zingt. Of wij die versie ooit ook zullen horen is nog de vraag.

Kamasi Washington

Op de versie welke vanaf 13 oktober zeker zullen kunnen horen doet ook Kamasi Washington mee, uiteraard op saxofoon.. Sounwave heeft St. Vincent van beats voorzien en ook Jenny Lewis, Tuck en Patti Andress zijn op het album te horen. Thomas Bartlett (Doveman) bespeelt de piano en Greg Leisz en Rich Hinman de pedal steel gitaar.

Nadat ze eerder al antwoorden van te voren opnam voor de vragen die journalisten altijd aan haar stellen gaf St. Vincent ook nog een persconferentie.

In totaal komen er dertien nummers op het album te staan. Onderstaande playlist bevat de nummers die voorafgaand aan de release van “#MASSEDUCTION” zullen worden uitgebracht.

Artwork

st-vincent-masseduction-packshot

Tracklist:

01. Hang On Me
02. Pills
03. Masseduction
04. Sugarboy
05. Los Ageless
06. Happy Birthday, Johnny
07. Savior
08. New York
09. Fear The Future
10. Young Lover
11. Dancing with a Ghost
12. Slow Disco
13. Smoking Section

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.