Oscar Jerome (Credit_Alex_Kurunis)

Oscar Jerome zet volgende gedurfde stap met “Where Are Your Branches?” EP

Een half jaar na The Great Escape heeft Oscar Jerome het inmiddels geschopt tot de 18 For ’18 van Clash Magazine. Naast acts als Pale Waves en Superorganism. Afgelopen vrijdag verscheen zijn nieuwe EP “Where Are Your Branches?” om verder te onderstrepen dat de redacteuren van Clash over een goed stel oren beschikken.

Net als het feit dat Single ‘Subdued’ dat ook op de EP staat is genomineerd voor een van de belangrijkste Worldwide Awards. Namelijk die van ‘Track Of The Year’.

Gilles Peterson

De grote aanjager achter deze jaarlijkse awards is Gilles Peterson. Als BBC presentator, DJ en A&R manager (inclusief 100 (!) compilatiealbums) is hij erg belangrijk geweest voor een pluriform muzikaal geluid in Engeland. Nog altijd wordt zijn radioshow in 8 verschillende landen uitgezonden. Ook in Nederland.

Gedurfde release van Oscar Jerome

“Where Are Your Branches?” is een gedurfde release. Zo is het nummer ‘Where Are Your Branches? Where Is Your Fruit?’ een ruim 5 minuten durende instrumentale track waarin Oscar Jerome’s liefde voor de akoestische gitaar centraal staat. De aanpak van bands als Gare Du Nord en Llorca aan het begin van deze eeuw zijn hier goed in terug te horen. Afwisselend strijden Blues en Jazz invloeden om de aandacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

King Krule

Een nummer als ‘Chromatic Descandants’ schurkt aan tegen een act als King Krule. Op ‘Baby Face’ waagt Oscar Jerome zich aan spoken word ondersteund door een drone. En met huidige single ‘Smile On A Screen’ zijn het de blazers die Jazzliefhebbers ongetwijfeld zullen aanspreken. Ook hierop toont Oscar Jerome weer zijn liefde voor de gitaar.

Jazz: groeiende populariteit

Dat Oscar Jerome in een behoefte voorziet wordt duidelijk in het artikel dat i-D begin dit jaar schreef. Mensen zijn op zoek naar iets nieuws. Zo werd er afgelopen zomer in de UK via Spotify 56% meer naar Jazz geluisterd.

Where Are Your Branches?” is door Oscar Jerome samen met Wu-Lu en Maxwell Owin geproduceerd en bevat bijdragen van James Massiah, Moses Boyd en Poppy Ajudha.

Beluister “Where Are Your Branches?” op Spotify.

1 gedachte over “Oscar Jerome zet volgende gedurfde stap met “Where Are Your Branches?” EP”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.