Dagdromer van Engel en Tim Knol Plaat Voor Je Hoofd op Radio 501

Radio 501Het is niet helemaal toevallig dat de studio van Radio 501 in Hoorn staat. Het kleine stadje is namelijk een voedingsbodem voor goede muziek. Nadat jaren lang alleen de band Johan in de landelijke belangstelling stond, staat tegenwoordig het ene na het andere talent op. Na Tim Knol was er de doorbraak van Beans & Featback. Afgelopen week trok alweer een Hoorns talent, Ben Saunders, veel bekijks in het RTL4 programma The Voice.

In het archief van Indebanvan duikt Tim Knol voor het eerst op in 2007, Beans & Fatback zelfs in 2005 (toen onder de naam Momo’s Return). Ook Ben Saunders loopt al jaren rond in het Hoornse muziekwereldje. Wat nog niet zo bekend is, is dat er ook een flinke hiphopscene in Hoorn is. Hier wordt het voortouw genomen door Engel, maar ook artiesten als Dubbel B en Defact laten regelmatig van zich horen. Namen waardoor Hoorn langzaam de plaats van Zwolle inneemt als bakermat van de Nederlandse hiphop.

Hiphop op Radio 501

Muziek uit de Hoornse hiphopscene is elke donderdagavond van 22:00 tot 00:00 op Radio 501 te horen in het programma Geluid Uit De Bunker. Naast vele exclusives is er ook bijna wekelijks live hiphop te horen op Radio 501. De hit Dagdromer, een samenwerking van Engel en Tim Knol was ook het eerst op deze zender te horen. Afgelopen vrijdag werd deze track uitgeroepen tot Plaat Voor Je Hoofd waardoor je hem de hele week elke twee uur voorbij hoort komen.

Radio 501 is er voor nieuw talent

Radio 501 is altijd op zoek naar nieuw talent. Denk jij ongeacht de muziekstijl iets goed te hebben gemaakt, stuur het op. Het kan het begin zijn van iets moois. Kijk bijvoorbeeld naar de stormachtige ontwikkeling die ex-Plaat Voor Je Hoofd artiest Tim Knol (in oktober 2009) momenteel doormaakt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.