chuck-berry-optreden-2011-billboard

Chuck Berry: nieuw album in 2017

Chuck Berry, een van de uitvinders van de Rock ’n Roll, heeft vandaag op zijn 90e verjaardag een nieuw album aangekondigd. Het is de opvolger van “Rock It” uit 1979. Het album, kortweg “Chuck” getiteld, zal in 2017 het daglicht zien. Het album zal voornamelijk nieuwe, door Chuck Berry geschreven originals bevatten.

Chuck Berry draagt het album op aan zijn 68-jarige vrouw Themetta.

My darlin’ I’m growing old! I’ve worked on this record for a long time. Now I can hang up my shoes!

Chuck Berry wordt op zijn nieuwe album bijgestaan door de band waar ook zijn kinderen Charles Berry Jr. (gitaar) en Ingrid Berry (harmonica) inzitten. Jimmy Marsala is al 40 jaar de bassist van Chuck Berry. Hij zal dus het vorige album uit 1979 hebben meegemaakt. Robert Lohr (piano) en Keith Robinson (drums) spelen toch ook alweer zo’n twintig jaar met Chuck.

In 2012 liet Chuck Berry tijdens een tribute concert in de Rock and Roll Hall of Fame weten dat hij bezig was met een handvol liedjes die hij 20 jaar geleden had opgenomen.

And as soon as I can get someone to guide me – and I do know a little about the business – I want to push them out. I’m going to come back and push them out if you know what I mean, somehow.

De invloed van Chuck Berry

Samen met Elvis Presley wordt Chuck Berry gezien als één van de meest invloedrijke artiesten op het ontstaan van Rock & Roll. Hij trad als een van de eerste artiesten in 1986 toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. Zijn nummer ‘Maybelene’ wordt gezien als één van de nummers waaruit Rock & Roll ontstond.

Update 22 maart 2017: nieuwe single ‘Big Boys’

Vandaag is bekend geworden dat het nieuwe album van Chuck Berry 16 juni verschijnt en tien nummers zal bevatten. De eerste single ‘Big Boys’ is vanaf vandaag beschikbaar. Naast Chuck Berry en zijn kinderen, staan er ook bijdragen van Gary Clark Jr., Tom Morello en Nathaniel Rateliff op het album.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.